to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 12.01.2022

Κοινωνία

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η 21χρονη αθλήτρια - Στις 26/1 θα συνεχιστεί η δίκη

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ' εξακολούθηση , κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης , τότε , αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της και μάλιστα έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι - Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει στο ΜΟΔ η αθλήτρια, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου


(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε σήμερα η πρώτη δίκη για βιασμό που καταγγέλθηκε στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης στοιχείων από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή αλλιώς #meToo που ξεκίνησε πριν έναν χρόνο με πρώτη καταγγέλλουσα την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου η οποία θα καταθέσει στην δίκη.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας του, πριν από 10 χρόνια. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του βιασμού κατ'εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση σε βάρος της 11χρονης , τότε, αθλήτριας ιστιοπλοΐας και έως τα 14 χρόνια της.

Ο προσωρινά κρατούμενος προπονητής έχει ομολογήσει πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με το ανήλικο κορίτσι .

Η 21 ετών σήμερα παθούσα με την στήριξη και συμπαράσταση της κ. Μπεκατώρου είχε καταγγείλει πριν έναν χρόνο στον Εισαγγελέα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της επιβεβαιώνοντας όσα είχε ήδη καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση της, η Ολυμπιονίκης.

Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσει η αθλήτρια αποφάσισε το ΜΟΔ

Χωρίς δημοσιότητα θα καταθέσει το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή ιστιοπλοΐας που δικάζεται από το ΜΟΔ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το οποίο εξετάζει την πρώτη υπόθεση MeToo. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η αθλήτρια.

Νωρίτερα, η 21χρονη σήμερα αθλήτρια ζήτησε να διεξαχθεί κεκλεισμένων η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η συνήγορος της νεαρής αθλήτριας επικαλέστηκε όσα προβλέπονται στην Ποινική Δικονομία για την κατάργηση της δημοσιότητας της δίκης όταν αυτή αναμένεται να επιφέρει ψυχική ταλαιπωρία στο θύμα, στον ιδιωτικό ή οικογενειακό βίο του, και αιτήθηκε να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την παθούσα να φθάνει νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τους γονείς και την αδελφή της, που προσήλθαν πιασμένοι χέρι-χέρι. Λίγο μετά προσήλθε και η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία στήριξε την αθλήτρια και της συμπαραστάθηκε ώστε να καταγγείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Ορόσημο» χαρακτήρισε την πρώτη δίκη του ελληνικού MeToo που ξεκίνησε σήμερα, η Σοφία Μπεκατώρου σε δηλώσεις της μετά το τέλος της σημερινής διαδικασίας ενώπιον του ΜΟΔ.

 Όπως ανέφερε η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας που θα καταθέσει για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας από τον προπονητή της:

 «Η σημερινή δίκη είναι πολύ συμβολική, βρίσκομαι εδώ για να σταθώ στην Αμαλία με κάθε τρόπο. Είναι μια πολύ θαρραλέα νεαρή. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα, ωστόσο θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες δύο δικάσιμες, οπότε θα πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύχομαι η Δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί. Είμαι πολύ συγκινημένη, προσπαθώ να σταθώ κι εγώ όπως μπορώ, καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει κάποιος για τα εγκλήματα που έχει κάνει, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα. Ωστόσο νομίζω ότι η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλες οι υπόλοιπες γυναίκες, αλλά και όσοι άνθρωποι είναι θύματα, που έχουν υποστεί βία. Γι αυτό και η έκβαση της δίκης θα δείξει το κατά πόσον θα έρθουν περισσότερα πλέον θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουν τα στόματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

Η ίδια η νεαρή αθλήτρια σε δήλωση της εξέφρασε την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλοι τον δρόμο τής καταγγελίας βίας που έχουν υποστεί, όπως έκανε και η ίδια με την συμπαράσταση της Σοφίας Μπεκατώρου. «Είναι μια επώδυνη διαδικασία, είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε, όλοι μαζί και για όλους τους υπόλοιπους που ακολουθούν κι ελπίζω να ακολουθήσουν» είπε η ιστιοπλόος.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο προπονητής είχε συλληφθεί με ταχύτατες διαδικασίες στο νησί που κατοικούσε και είχε μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Αθήνας και εν συνεχεία στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούμενος είχε αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και είχε ισχυριστεί πως η ερωτική του σχέση με την ανήλικη ξεκίνησε όχι όταν εκείνη ήταν 11 χρονών αλλά αργότερα . Επικαλέστηκε επίσης "συναίνεση" του θύματος ενώ ενώπιον της ανακρίτριας είχε πει πως αγαπά ακόμη το θύμα και πως η 21χρονη θα πρέπει "να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ" .

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή στο δικαστήριο του προπονητή , ο κατηγορούμενος "άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της". Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα τονίζει πως ο 39χρονος "χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον".

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)