to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:01 | 08.01.2017

Κοινωνία

Παραδόθηκε στη γιαγιά του ο γιος της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη (όλες οι σχετικές εξελίξεις)

Μετά την κοινοποίηση της διάταξης της εισαγγελέως Ανηλίκων, η γιαγιά του 6χρονου γιου των Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη παρέλαβε το παιδί από το νοσοκομείο Παίδων


Η εισαγγελέας, αφού μελέτησε τις εκθέσεις των ειδικών, κρίνει ότι την επιμέλεια του 6χρονου πρέπει να αναλάβει μόνο η μητέρας της κρατούμενης και όχι και η αδελφή της, όπως είχε αιτηθεί αρχικά.

Η εισαγγελική λειτουργός, επικαλείται στη διάταξή της τις εκθέσεις παιδοψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών «βάσει των οποίων και ενεργώντας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου, κρίνεται ότι η ανάθεση της επιμέλειας στη μητρική γιαγιά είναι υπό τις παρούσες συνθήκες, η πλέον ενδεδειγμένη λύση».

Μαζιώτης, Ρούπα και Αθανασοπούλου σταμάτησαν την απεργία πείνας μόλις η γιαγιά πήρε στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί.

Η διάταξη της εισαγγελέως ορίζει για την επιμέλεια τους εξής υπό όρους:

«Α) ότι τουλάχιστον μία φορά το μήνα θα συντάσσεται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας έκθεση σχετικά με την πορεία ένταξης και προσαρμογής του ανηλίκου στο νέο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον και

Β) με επιμέλεια της γιαγιάς, να ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική αξιολόγηση του ανηλίκου και με τη συνεργασία της, να στηριχθεί η ψυχική υγεία του παιδιού από ειδικούς παιδοψυχολόγους».

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της αναφέρεται και στους λόγους που επιλέγει για την επιμέλεια του μικρού μόνο η γιαγιά του και όχι και η αδελφή της Πόλας Ρούπα:

«Από την εκτίμηση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΙΔΩΝ προέκυψε ότι ο ανήλικος έχει καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση με τη γιαγιά του και ότι υφίσταται αισθήματα τρυφερότητας. Η σχέση αυτή έχει ήδη εδραιωθεί σε προγενέστερο χρόνο όταν η ίδια είχε αναλάβει εν τοις πράγμασι την επιμέλειά του κατά το χρόνο που η μητέρα του τελούσε υπό προσωρινή κράτηση. Επίσης προέκυψε ότι οι συνθήκες στέγασης και φροντίδας του ανήλικου από τη γιαγιά του είναι ικανοποιητικές». 

Η δήλωση του Φρ. Ραγκούση μετά την ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στη μητρική γιαγιά:

Στ. Κοντονής: Τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα - σε 48 ώρες επιλύθηκε το θέμα

Το θέμα της επιμέλειας του ανήλικου γιου της Πόλας Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη επιλύθηκε σε 48 ώρες, με την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε ημέρες αργίας, κατά συνέπεια δεν υφίσταται θέμα καθυστέρησης, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας «στο Κόκκινο» το πρωί της Δευτέρας.

Από την πρώτη στιγμή είχε κινητοποιηθεί η διαδικασία και από την επόμενη ημέρα είχε δοθεί η άδεια για επικοινωνία με τους οικείους του παιδιού, όπως είπε. Απέρριψε εξάλλου την συζήτηση για πιο «αυτοματοποιημένες» διαδικασίες, καθώς όπως είπε τα παιδιά έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα και έπρεπε να υπάρχει εμπεριστατωμένη έρευνα για το τι πρέπει να γίνει.

Δεν είναι γραφειοκρατικές αλλά ουσιαστικές διαδικασίες, υπάρχει συγκεκριμένη κρίση για την κατάσταση του κάθε παιδιού, καθώς και για τις οδηγίες που πρέπει να δοθούν σε αυτούς που ασκούν την επιμέλεια, σημείωσε ο Στ. Κοντονής. Το βασικό είναι να γίνει ο έλεγχος που απαιτεί ο νόμος και επιβάλλει η επιστήμη, οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της διαδικασίας ξεπερνούν κάθε όριο τερατολογίας, όπως υπογράμμισε.

Στο νοσοκομείο την Κυριακή Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου 

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μεταφέρθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου για εξετάσεις. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρωί οι δύο κρατούμενες παραπονέθηκαν ότι ένιωθαν αδιαθεσία και αδυναμία. 

Για τον λόγο αυτό, με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, διακομίστηκαν στο «Σωτηρία» το οποίο εφημερεύει, όπου βρίσκονται μέχρι και αυτή την ώρα.  Σύμφωνα και πάλι με την αστυνομία, περιμένουν να υποβληθούν προληπτικά, σε μια σειρά εξετάσεων, προκειμένου να αποφανθούν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας τους.

Ανακοίνωση σχετικά με ευρήματα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη της Παναγιώτας Ρούπα και της Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

- Στο σπίτι στη περιοχή της Ηλιούπολης, όπου διέμενε η συλληφθείσα Παναγιώτα Ρούπα, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· δύο πολεμικά τυφέκια,

· δύο πυροβόλα όπλα - πιστόλια,

· τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και

· φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

- Πλησίον της οικίας στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες.

- Και στις δύο παραπάνω οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι έρευνες στις παραπάνω οικίες συνεχίζονται.

Επίσης σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε χώρο σε περιοχή της Αττικής.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)