to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 20.02.2017

Κοινωνία

Ξεκινά Ακαδημία ποδοσφαίρου για τα προσφυγόπουλα

Ακαδημία ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας, εγκαινιάζει την Τετάρτη το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» στη Λάρισα, σε συνεργασία με τον δήμο Λαρισαίων.


 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων, με στόχο να υπάρξει ένα αντιστάθμισμα στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που ζουν στην πατρίδα μας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Βαγγέλης Κυριτσάκας, τόνισε πως η σκέψη ξεκίνησε παλαιότερα όταν υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης της Λάρισας.

 

Ο κ. Κυριτσάκας ανέφερε πως η σκέψη που υπήρξε ήταν να ανοίξει το σχολείο στο κέντρο του ΚΕΘΕΑ για τα παιδιά των προσφύγων, αλλά και να αναπτυχθούν δράσεις, ώστε συμβολικά αλλά και ουσιαστικά να σταλεί το μήνυμα της αλληλεγγύης από τους ανθρώπους κάποτε ήταν αποκλεισμένοι από την κοινωνία, αλλά διατήρησαν το όνειρο για την ζωή.

«Υπάρχει μια ομάδα αποκλεισμένων ανθρώπων στο ΚΕΘΕΑ που πριν αρκετά χρόνια αντιμετώπισαν παρόμοιες δυσκολίες, έζησαν στο πετσί τους την απομόνωση αλλά προσπάθησαν να ενταχθούν την κοινωνία. Αρκετοί τα κατάφεραν και ξεπέρασαν τα προβλήματα. Χτίζουμε λοιπόν τώρα μια δράση για τα παιδιά των προσφύγων ώστε να συμβάλλουμε και εμείς να ξεπεράσουν αυτά τα παιδιά τις δυσκολίες, να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην κοινωνία αλλά και ταυτόχρονα να συνδυάσουμε και το εκπαιδευτικό κομμάτι. Τέλος και πέρα από όλα τα άλλα επιδιώκουμε με αυτό τον τρόπο να ξεπεραστούν και οι παρανοήσεις από κάποιους, γιατί ακούγονται απίστευτα πράγματα» είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ.

 

Να σημειωθεί πως η Ακαδημία ποδοσφαίρου του κέντρου ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ποδοσφαίρου που ξεκινάει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο ετών. Σύμφωνα με τους εμπνευστές η δράση στόχο έχει επίσης να προσφέρει στα παιδιά των προσφύγων χαρά, διδάσκοντας την τέχνη του ποδοσφαίρου και κυρίως του «ευ αγωνίζεσθαι» εντός και εκτός γηπέδου.

 

Ο χώρος διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 που διαθέτει το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στις εγκαταστάσεις του στο 2ο χλμ. Λάρισας - Κοζάνης και στο οποίο τα προσφυγόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν με συνομήλικους μαθητές της πόλης της Λάρισας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)