to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 22.02.2019

Διεθνή

Ξεκινά το 3ήμερο συνέδριο του Die Linke - «Υπέρ της Ευρώπης» η θέση του Γκ. Γκίζι

Στο Σχέδιο Προγράμματος, η γερμανική Αριστερά υποστηρίζει πρωτίστως μια «νέα αρχή» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία δεν θα βρίσκεται στην πρώτη θέση η «ελευθερία της αγοράς». Στο Συνέδριο αναμένεται έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών της θέσης ότι η Ευρώπη δεν είναι μεταρρυθμίσιμη και εκείνων που υποστηρίζει την μεταρρύθμιση της ΕΕ και τη μετεξέλιξή της σε (Ομοσπονδιακή) Δημοκρατία της Ευρώπης.


 Nα δεσμευτεί σαφώς «υπέρ της Ευρώπης» η γερμανική Αριστερά (Die Linke) στο συνέδριό της, που ξεκινά σήμερα το απόγευμα στη Βόννη, ζήτησε ο Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξη στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

   Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η αντίληψη θα κυριαρχήσει στο κόμμα, από το οποίο προέρχεται, διότι «το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι σημαντικό για την ειρήνη. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρεύσει θα επιστρέψει ο πόλεμος στην Ευρώπη. Καθήκον της Αριστεράς είναι να αποτρέψει τον μιλιταρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αριστερά πρέπει να αντιταχθεί στην Δεξιά», τόνισε.

    Στο τριήμερο συνέδριο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), οι σύνεδροι θα διατυπώσουν τις θέσεις του κόμματός τους για τις προσεχείς ευρωεκλογές και θα εκλέξουν τους επικεφαλής τού ψηφοδελτίου τους.

   Στο Σχέδιο Προγράμματος, η γερμανική Αριστερά υποστηρίζει πρωτίστως μια «νέα αρχή» για την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία δεν θα βρίσκεται στην πρώτη θέση η «ελευθερία της αγοράς». Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου αναμένεται έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των υποστηρικτών δύο θέσεων: η μία πτέρυγα θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν είναι μεταρρυθμίσιμη και η άλλη υποστηρίζει την μεταρρύθμιση της ΕΕ και τη μετεξέλιξή της σε (Ομοσπονδιακή) Δημοκρατία της Ευρώπης.

Με την δεύτερη άποψη τάσσεται -εκτός από τον κ. Γκίζι- και ο εκπρόσωπος του κόμματος για εξωτερικά θέματα Στέφαν Λίμπλιχ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung ότι «η Ευρώπη πρέπει να διατηρηθεί και μετά να στραφεί προς τα αριστερά».

tags: Die Linke

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)