to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 26.04.2013

Πολιτική

«Ξέχασαν» να βάλουν στο πολυνομοσχέδιο τα μέτρα για την ανεργία

Κλίμα έντασης μεταξύ Μαξίμου και Ιπποκράτους στο… «και πέντε» του πολυνομοσχεδίου. Αφορμή το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας χθες στη Βουλή, δεν περιλαμβάνονται οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας. τις προτάσεις αυτές τις είχε καταθέσει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο τον κ. Στουρνάρα προχθές το πρωί κατά την συνάντηση τους και πίεζε να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο.


Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, είχε υποσχεθεί στο ΠΑΣΟΚ ότι προτίθεται να συμπεριλάβει στο πολυνομοσχέδιο την πρώτη από τις τρείς διατάξεις που είχε προτείνει. Μόλις στην Ιπποκράτους αντελήφθησαν ότι η διάταξη αυτή απουσιάζει, χτύπησαν τα τηλέφωνα. Οι κ.κ. Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαπας, επικοινώνησαν με τον κ. Στουρνάρα, ζητώντας εξηγήσεις. Παράλληλα, βολές κατά του υπουργού Οικονομικών εξαπέλυαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια της συνεδρίαση του ΚτΕ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. 

«Ο κ. Στουρνάρας μας είχε πει ότι θα περιλαμβάνονταν στο πολυνομοσχέδιο και τώρα μας λέει πως θα έρθουν αργότερα.Δεν είναι κατάσταση αυτή», σχολίαζε βουλευτής του κόμματος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ. 

Επίσης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να πιέσουν την κυβέρνηση ώστε να βελτιωθούν - όσο αυτό είναι εφικτό - οι διατάξεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και κυρίως ως προς τα κριτήρια για να μπει κάποιος στη ρύθμιση, όπως π.χ να έχει εξοφλήσει οφειλές του 2013.

Από την πλευρά του, ο υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι πρόκειται για… τεχνικό θέμα και αιτιολογήθηκε ότι δεν συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο καθώς πήρε το απόγευμα στα χέρια του την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. 

Τελικώς, το μέγαρο Μαξίμου παρενέβη «πυροσβεστικά» με διαρροές συνεργατών του Πρωθυπουργού, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως η ρύθμιση για την ανεργία - αν και δεν υπάρχει οικονομοτεχνκή μελάτη από το ΓΛΚ - μπορεί να ενταχθεί αύριο (σ.σ. σήμερα Σάββατο) ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Πηγή: kerdos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)