to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ξέφραγο αμπέλι η Γερμανία;

Το CNN μεταδίδει ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε συλληφθεί για πλαστά έγγραφα και είχε απασχολήσει τις αρχές όταν είχε επιχειρήσει να αγοράσει όπλο.


Διαβάζω στην (έγκυρη δεν την λες, ωστόσο με μαζική κυκλοφορία) εφημερίδα Bild, ότι ο νεαρός Τυνήσιος που συνδέεται με το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο ήταν γνωστός, πολύ γνωστός, στις αστυνομικές αρχές της Γερμανίας. Είχε συλληφθεί για επιθέσεις και τραυματισμούς αλλά μετά την παραπομπή του σε δίκη εξαφανίστηκε. Σύμφωνα πάντα με την Bild, η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, έχει διασυνδέσεις με μεγάλο ισλαμιστικό δίκτυο.

Το CNN μεταδίδει ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε συλληφθεί για πλαστά έγγραφα και είχε απασχολήσει τις αρχές όταν είχε επιχειρήσει να αγοράσει όπλο. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Ράλφ Γκέγκερ, δήλωσε ότι ο νεαρός βρισκόταν από καιρό στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς υπήρχαν υποψίες σε βάρος του ότι προετοίμαζε επιθέσεις και τον Νοέμβριο και γι αυτό το λόγο είχε ειδοποιηθεί το κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Μάλιστα. Στο πιο οργανωμένο κράτος της Ευρώπης με τη φημισμένη για την αποτελεσματικότητά της, αστυνομία, συμβαίνουν τέτοιες φοβερές αστοχίες και εγκληματικές παραλείψεις.

Υπόθεση εργασίας: Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχε υποπέσει σε ανάλογα σφάλματα το ελληνικό κράτος; Τι θα μετέδιδαν ορισμένα ξένα ΜΜΕ που διαπρέπουν στο άθλημα της συκοφαντίας και καιροφυλακτούν για να λοιδορήσουν την Ελλάδα; Τι θα έγραφε η ίδια η Bild για το αποτυχημένο ελληνικό κράτος που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες; Το λιγότερο, ότι έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τους τρομοκράτες-ισλαμιστές και πως συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης; Τι θα έλεγαν διάφοροι απίθανοι τύποι, πρώην υπουργοί και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνουν ευκαιρία (κι αν δεν τους δοθεί, την κατασκευάζουν χωρίς ίχνος τσίπας) να επιτεθούν στην κυβέρνηση, συντασσόμενοι πλήρως με τις πιο ακραίες φωνές της μισαλλόδοξης ευρωπαικής Δεξιάς;

Δεν χρειάζεται να διαθέτεις αχαλίνωτη φαντασία για να φτιάξεις την εικόνα. Και στην περίπτωση που διαψευστούν οι διεστραμμένες προσδοκίες τους, δεν τρέχει τίποτε. Θα επανέλθουν το ίδιο δηλητηριώδεις, βιτριολικοί και με κανιβαλική διάθεση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)