to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 06.06.2015

Διεθνή

«Ξεδιάντροποι απατεώνες»: Προεκλογικό ξέσπασμα Ερντογάν κατά των δυτικών ΜΜΕ

Τον πόλεμο εναντίον ξένων μέσων ενημέρωσης που του έχουν ασκήσει κριτική συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τους New York Times, το BBC και το CNN, τώρα μπήκε στο στόχαστρό του η βρετανική Guardian


Τον πόλεμο εναντίον ξένων μέσων ενημέρωσης που του έχουν ασκήσει κριτική συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τους New York Times, το BBC και το CNN, τώρα μπήκε στο στόχαστρό του η βρετανική Guardian.

«Γνωρίζετε τί έγραψε μία βρετανική εφημερίδα για τις εκλογές; Οτι οι φτωχοί μουσουλμάνοι που δεν έχουν δυτικοποιηθεί πλήρως δεν θα πρέπει να κυβερνούν την ίδια τους τη χώρα. Ποιοί είστε; Ποιοί είστε, ξεδιάντροποι απατεώνες; Μην περνάτε τα όρια. Από πότε δικαιούστε να μας κρίνετε;"», είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη βορειοανατολική επαρχία Αρνταχάν, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία.

Στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση, την παραμονή των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Τουρκία δεν είναι πλέον προτεκτοράτο της Δύσης, αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει». «Σήμερα», πρόσθεσε, «τα αληθινά παιδιά αυτού του έθνους κυβερνούν τη χώρα». 

Ωστόσο, το απόσπασμα που επικαλέστηκε ο Ερντογάν δεν φαίνεται να υφίσταται. Στις 31 Μαϊου, ένα άρθρο της βρετανικής εφημερίδας όντως επισήμαινε τις ανησυχίες σχετικά με τον αυξανόμενο αυταρχισμό του Ερντογάν, αλλά η Guardian δεν έχει δημοσιεύσει κάποιο άρθρο που να αμφισβητεί το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης στις μουσουλμανικές χώρες.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε πυρά και εναντίον των New York Times. «Ολοι γνωρίζουμε ποιοί είναι τα αφεντικά τους. Δυστυχώς είναι το εβραϊκό κεφάλαιο», σημείωσε.

Η αμερικανική εφημερίδα έγινε προσφιλής στόχος του Ερντογάν στα τέλη του περασμένου μήνα έπειτα από τη δημοσίευση ενός επικριτικού σχολίου στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Σκούρα Σύννεφα Πάνω από την Τουρκία» με το οποίο καλούσε τις ΗΠΑ να εγκαλέσουν τον Τούρκο πρόεδρο για τις επιθέσεις του εναντίον της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Όπως έκανε και με την Guardian, ο Ερντογάν κάλεσε τότε την New York Times «να μάθει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται». «Ποιοι νομίζετε ότι είστε; Νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο στην αμερικανική κυβέρνηση;», σημείωσε . 

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit για ένα άρθρο της με αρνητικά σχόλια για το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή.

«Είναι εξοργισμένοι από τα κέρδη τα οποία θα έχει η Τουρκία από το νέο αεροδρόμιο. Εγιναν έξαλλοι, τρελάθηκαν επειδή το τρίτο αεροδρόμιο θα κοστίσει 12 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα το νοικιάζουμε έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε. 

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)