to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:34 | 25.05.2023

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Xάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο

«Θα μείνουμε για να αλλάξουμε την χώρα» τονίζεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Μπορεί να χάσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο

Αναμφίβολα το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών προκάλεσε σοκ σε όλους μας αλλά και σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Ούτε ως χείριστο σενάριο δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς, την μεγάλη πτώση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την διατήρηση έως και ενίσχυση της ΝΔ μετά την καταστροφική διακυβέρνηση της. Στην παρούσα φάση, μετά την απόλυτη διάψευση των προσδοκιών και των εκτιμήσεων μας, δεν είμαστε σε θέση να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα και να μιλήσουμε με βεβαιότητες για το τι οδήγησε στην εκλογική αυτή ήττα. Είναι σίγουρο ότι θα ανοίξει μία αναγκαία συζήτηση η οποία πρέπει να διεξαχθεί με νηφαλιότητα και συντροφικότητα στα συλλογικά μας όργανα.

Είναι σημαντικό να λάβουμε υπ’ όψιν τα μηνύματα από όλους όσους μας γύρισαν την πλάτη. Στοιχεία όπως η δυσκολία να ξεδιπλώσουμε ένα άλλο όραμα για τη χώρα, να επικοινωνήσουμε επαρκώς το πρόγραμμα και το σχέδιο μας με θετικό πρόταγμα, να υπερβούμε τα «αδιέξοδα» των μετεκλογικών συνεργασιών, οι αστοχίες που θόλωσαν το αφήγημα μας πρέπει να μας απασχολήσουν. Με αυτοκριτική διάθεση και ειλικρίνεια λοιπόν να διορθώσουμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, να εντοπίσουμε τις δικές μας αδυναμίες, της Νεολαίας και του κόμματος, και να κάνουμε όλοι μαζί το αναγκαίο άλμα προς τα εμπρός. Πρωτίστως όμως μπροστά μας έχουμε μία νέα εκλογική μάχη. Ίσως την πιο σημαντική των τελευταίων χρόνων για τον χώρο μας. Ο πόλεμος συνεχίζεται και πρέπει να νικήσουμε!

Θα μείνουμε για να αλλάξουμε την χώρα

Μεγάλο ποσοστό της νέας γενιάς τα τελευταία χρόνια βλέπει ως μόνη λύση τη μετανάστευση για ένα καλύτερο μέλλον. Και θα συνεχίσει να την βλέπει. Η αλήθεια είναι ότι άλλα 4 χρόνια νεοφιλελεύθερης επέλασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα «πνίξουν» τη γενιά μας. Σε μια χώρα που επικρατεί η αβεβαιότητα και ο φόβος, που η ανεργία, η εργασιακή επισφάλεια, και η στεγαστική κρίση δεν σου αφήνουν περιθώρια καλής διαβίωσης. Μπορούμε να εργασθούμε και να ζήσουμε καλύτερα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή «κανονική» χώρα. Με μισθούς ανάλογους της εργασίας μας. Με κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες. Εμείς όμως θα μείνουμε να (το) παλέψουμε. Σε μία κοινωνία που διαρκώς γερνάει και συντηρητικοποιείται, θα οργανώσουμε τον αγώνα καλύτερα αυτήν την φορά. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε σε ότι διαλύει την προοπτική και το μέλλον μας. Σε ότι τσακίζει τα όνειρα και τις ελπίδες μας.

Κι όμως αλλάζει Κεμάλ

Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει, έχουμε χρέος να τον αλλάξουμε εμείς. Όταν οργανωθήκαμε στην Αριστερά, ξέραμε ότι κάναμε την δύσκολη και παράλληλα αναγκαία επιλογή. Δώσαμε όμως όρκο στον Νοέμβρη. Στον Μάη-Ιούνη και την υπεράσπιση του Άρθρου 16. Στον Δεκέμβρη του ‘08 και στους αγανακτισμένους των πλατειών. Στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς και στο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Στην αντιφασιστική νίκη ενάντια στην Χ.Α. Στις μεγάλες προοδευτικές τομές στην εργασία, την παιδεία και την υγεία. Στην τελευταία πράξη ειρήνης στα Βαλκάνια και τον κόσμο. Η ιστορία μας έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακρύτερα. Αλίμονο αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Αλίμονο εάν πιστέψουμε ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν. Όταν ο κόσμος αποφασίζει να οργανωθεί και να αγωνιστεί μπορεί να επιτύχει νίκες, αλλά και να βιώσει ήττες. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι έχουν παραδοθεί, έχουν ήδη ηττηθεί.

Όταν όλα πάνε Δεξιά, η λύση είναι στην Αριστερά

Απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους νέους και τις νέες, όλους και όλες αυτές που βάλλονται από τις πολιτικές που θέλουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, να έρθουν μαζί μας. Να πορευτούμε μαζί με τους χιλιάδες νέους και νέες που συστρατεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ξεκινάμε ένα νέο μεγάλο αγώνα με κόμβο τις εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται σε ένα μήνα από σήμερα. Μαζί με το σ. πρόεδρο Α. Τσίπρα, μαζί με τους χιλιάδες συντρόφους και συντρόφισσες, θα γυρίσουμε όλες τις γειτονιές σε όλη τη χώρα. Δεν θα αφήσουμε τις τύχες της χώρας μας στην δεξιά. Δεν θα αφήσουμε ένα όνειρο να πάει στράφι. Λαμβάνουμε θέσεις μάχης και ριχνόμαστε στον αγώνα για την ανατροπή του υφιστάμενου συσχετισμού στις εθνικές εκλογές. Το πρωί της 25ης Ιούνη η κάλπη θα είναι άδεια. Να την γεμίσουμε με τα ψηφοδέλτια της ελπίδας και της προοπτικής. Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, στον τόπο μας, σήμερα και όχι σε κάποιο μακρινό μέλλον!

Γραμματεία Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)