to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 15.03.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Α. Ξανθός: Καμία ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τους πρόσφυγες

Το επιδημιολογικό προφίλ των προσφύγων δεν προκαλεί καμία ανησυχία, διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Κόκκινο και στην Τζούλη Τσίκγα και την Αλ. Χριστακάκη, απαντώντας στην επικίνδυνη ρητορική περί «υγειονομικής βόμβας» στην Ειδομένη. Ο υπουργός Υγείας έδωσε στοιχεία και ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνονται για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Προτεραιότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, στέγης και τροφής στις οργανωμένες δομές φιλοξενίας, αλλά και η συνέργεια, με τις δεκάδες οργανώσεις εθελοντών, που ευτυχώς δραστηριοποιούνται στο πεδίο και βοηθούν με το έργο τους.

Σύμφωνα με  τα  στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της επιδημιολογικής επιτήρησης που διενεργείται από το ΕΚΕΠΥ, οι Σύριοι είναι  υγιείς πληθυσμός, σημείωσε ο Α Ξανθός. 

Συγκεκριμένα, για την Ειδομένη, όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα,  το 36% των προσφύγων είναι παιδιά, ενώ το 21% γυναίκες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού και των κακουχιών που έχουν υποστεί. Συναντώνται συχνά  λοιμώξεις του αναπνευστικού και  του γαστρεντερικού, ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την αντιμετώπιση παιδιατρικών προβλημάτων. 

Ηδη διενεργείται από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, εμβολιασμός σε νεογνά και βρέφη. Τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Ο  Υπουργός Υγείας  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικά για το νοσοκομείο στο Κιλκίς, όπου νοσηλεύονται  δεκάδες προσφυγόπουλα και νεαρές μητέρες,  να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση. Επιπλέον , ενισχύθηκε με 6 παιδιάτρους που μετακινήθηκαν  από τη Θεσσαλονίκη .

 
 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)