to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:32 | 04.06.2015

Πολιτική

Α. Ξανθός: Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη με τους εταίρους για έντιμη, ισότιμη, βιώσιμη

Η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη με τους εταίρους, επιδιώκοντας έντιμη, ισότιμη, βιώσιμη και ανακουφιστική λύση, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Υποστήριξε ότι αυξάνονται και εντείνονται οι πιέσεις από τους εταίρους, γιατί η κυβέρνηση είναι απέναντι στη "θατσερική" λογική και έχει αμφισβητήσει τον μονόδρομο της λιτότητας.


«Η κυβέρνηση και η χώρα δίνουν μια σκληρή μάχη μέσα στα θεσμικά όργανα με αντικείμενο και επιδίωξη μια άλλη ισότιμη, αξιοπρεπή θέση των πολιτών, μέσα στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Ξανθός με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου, για την Υγεία.

Και ο κ. Ξανθός συνέχισε, λέγοντας: «Επειδή πρώτη φορά έχει αμφισβητηθεί από μια δημοκρατική κυβέρνηση, η κυρίαρχη γραμμή της νεοφιλελεύθερης συμπίεσης, γι αυτό υπάρχει πίεση και οξύνθηκε η πολιτική αντιπαράθεση. Η Ελλάδα αμφισβητεί το δόγμα του μονόδρομου της λιτότητας, αμφισβητεί τη "θατσερική" ρήση, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση γι' αυτό εντείνονται και αυξάνονται οι πιέσεις και γι αυτό παλεύουμε εμείς».

Εμείς επιδιώκουμε μια έντιμη αξιοπρεπή οικονομική βιώσιμη και ανακουφιστική λύση. Ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας υγείας και την ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Είμαστε απολύτως καθαροί σε αυτό που είπαμε, ότι οφείλουμε να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια υγεία» ανέφερε ο κ. Ξανθός. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες τονίζοντας έχει τεθεί στους εταίρους μας το θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για τη δημόσια υγεία ώστε να δοθεί η δυνατότητα για προσλήψεις.

«Η μεγάλη πρόκλησή μας είναι η επένδυση στα ανθρώπινο δυναμικό. Προσλήψεις δεν μπορεί να γίνουν άμεσα, γι αυτό αξιοποιούμε θεσμικά εργαλεία για να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες» σημείωσε ο αναπληρωτής υγείας και κατέληξε: «Ζητάμε μια βιώσιμη λύση. Θέσαμε στους εταίρους μας το ζήτημα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για την υγεία. Χρειάζεται η τροποποίησή του για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το υλικό μέσα στη χρονιά και να καλύψουμε τις κενές θέσεις. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα, απαιτεί παρεμβάσεις και σε θύλακες διαφθοράς και σε σπατάλες και κυρίως και κυρίως μια πολιτική βούληση αναδιανομής του πλούτου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)