to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:36 | 10.11.2013

Πολιτική

Α. Ξανθός: Η κοινωνία δεν αντέχει την αναξιοπιστία και τον κυνισμό σας (βίντεο)

Η ομιλία του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ


Ο  Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρότση μομφής, αναφέρθηκε στον αυταρχισμό της κυβέρνησης που χαρακτήρισε την πολιτική της ως "πολιτική του τσαμπουκά", με στόχο να εδραιωθεί το αίσθημα του φόβου και της υποταγής. Δεν πρόκειται απλώς για πρόταση δυσπιστίας, αλλά "μομφής και αποδοκιμασίας, για να εκφραστεί και μες στη Βουλή", "η αηδία που νιώθει η πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν στο όριο της επιβίωσης", υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

"Είστε αξιοθρήνητοι αν πιστεύεται ότι η αδράνεια σημαίνει συναίνεση", τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. "Αν εκλαμβάνετε το φόβο, ως υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα οικονομικά καταστροφικό που προκαλεί εξαθλίωση και βαρβαρότητα". Η θεωρία της υποκίνησης οδηγεί στη στοχοποίηση των συνδικαλιστικών, πολιτικών και κοινωνικών αγώνων", σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "η παρέμβασή σας σε όλους τους τομείς", "έχει το στοιχείο της βιοπολιτικής του τσαμπουκά, για να καταργηθεί κάθε βεβαιότητα στη ζωή των ανθρώπων".

Σχολιάζοντας την επίθεση στον τομέα της Υγείας, επεσήμανε ότι "δεν είναι ούτε νοικοκύρεμα ούτε μεταρρύθμιση, ούτε εξορθολογιμός, αλλά ακραία συρρίκνωση και διάλυση της δημόσια υγείας και άνοιγμα στο ιδιωτικό κεφάλαιο". "Εκδικείστε τους πολίτες, γιατί αρρωσταίνουν, γιατί έχουν ανάγκη από κοινωνική φροντίδα", κατήγγειλε και "μετατρέψατε τα δημόσια νοσοκομεία σε εισπρακτικό μηχανισμό".

Επιπλέον, χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική "υγειονομικά επικίνδυνη" και "πολιτικά ανεύθυνη", "που υπονομεύει τη δημοκρατία και την πολιτική σταθερότητα". Επίσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει σήμερα ένα "σοκ ανακούφισης της κοινωνίας". "Πρέπει να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή, να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κατάρρευση. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα, αλλά κυρίως δεν αντέχει εσάς, την αναξιοποπιστία και τον κυνισμό σας". Τέλος, δήλωσε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον κόσμο που αγωνιά και αγωνίζεται, μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή, πολιτική σταθερότητα και πολιτική αντιμετώπιση του φασισμού".

Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)