to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 22.03.2021

Πολιτική

Α. Ξανθός: Χωρίς σχέδιο έκτακτης ανάγκης η κυβέρνηση, με επιστράτευση όλων των διαθέσιμων υγειονομικών δυνάμεων της χώρας

Συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, βουλευτή Ρεθύμνου και τομεάρχη Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την επίταξη του νοσοκομείου "Ερ. Ντυνάν" προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από περιστατικά covid-19.


O Α. Ξανθός τόνισε ότι η πανδημία στη χώρα μας είναι στη χειρότερη στιγμή της, υπάρχει λειτουργική κατάρρευση  των δημόσιων νοσοκομείων και πλήρης αδυναμία τους να καλύψουν όλες τις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας. Ο Α. Ξανθός υπενθύμισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αξιοποίηση του «Ε.Ντυνάν»  έγινε πριν από δύο μήνες και τόνισε ότι η περιορισμένη επιστράτευση του για μη covid περιστατικά δεν είναι αρκετή για να ανατρέψει την εικόνα «ιατρικής πολέμου» που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εφημερία των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου .

Απαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο σύστημα υγείας είναι οριακή και τόνισε ότι στη μάχη έχει στρατευτεί  τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Ανταπαντώντας, ο Α. Ξανθός τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν την περίοδο της κορύφωσης του επιδημικού κύματος ο ιδιωτικός τομέας που έχει χιλιάδες κρεβάτια στην Αττική να διαθέτει μόνο 250 για περιστατικά covid και τα στρατιωτικά νοσοκομεία ούτε ένα, αφήνοντας το ΕΣΥ να αποδιοργανώνεται και την επαγγελματική εξουθένωση   των υγειονομικών να διογκώνεται καθημερινά . Είναι προφανές, ανέφερε ο Α. Ξανθός , ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί απέναντι στους κλινικάρχες ότι δεν θα εμπλακούν ενεργά στην πανδημία . Γι’αυτό  δεν τολμά να δείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι τους και περιορίζεται μόνο στην καθυστερημένη επιστράτευση 200 ελευθεροεπαγγελματιών  γιατρών.

Για το νοσοκομείο "Ερ. Ντυνάν" ο Α. Ξανθός είπε, ότι ακόμα και με την σημερινή ενσωμάτωσή του στο σύστημα εφημερίας της Αττικής για τα non  covid περιστατικά, αναδείχθηκε η ανάγκη από-ιδιωτικοποίησης του και άμεσης επαναφοράς του στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με ειδικό καθεστώς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)