to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:59 | 03.10.2014

πηγή: xanthipress.gr

Κοινωνία

Ξάνθη, πόλη αντιφασιστική: Διαδήλωση για την επίσκεψη του χρυσαυγίτη Ματθαιόπουλου

Η πορεία διοργανώθηκε το απόγευμα με καλέσματα από διάφορες οργανώσεις και κινήθηκε μέσα στους δρόμους της πόλης και όχι προς το ξενοδοχείο που επρόκειτο να μιλήσει ο βουλευτής των νεοναζί, όπου υπήρχε μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας.


Με συνθήματα εναντίον της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. Ξανθιώτες μέλη του αντιφασιστικού κινήματος 20141002_181249και αριστερών κομμάτων, διαδήλωσαν την Πέμπτη το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία του βουλευτή της Χ.Α. Α. Ματθαιόπουλου σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Νατάσα».

Η πορεία διοργανώθηκε το απόγευμα με καλέσματα από διάφορες οργανώσεις και κινήθηκε μέσα στους δρόμους της πόλης και όχι προς το ξενοδοχείο Νατάσα, όπου υπήρχε επιφυλακή της Αστυνομίας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κομμάτι του συστήματος οι νεοναζί

                                                                              Στη δήλωσή της η Χαρούλα Μάντη, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε μεταξύ άλ

20141002_175556λων ότι οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι κομμάτι του συστήματος το οποίο η συγκυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει κατ επανάληψη λέγοντας πως στην πόλη μας είναι ανεπιθύμητο το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριο της Χ.Α.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανεπιθύμητοι στην πόλη μας

Από την πλευρά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο εκπαιδευτικός Μηλιατζίμ Τζεμαλή ανέφερε ότι η τοπική κοινωνία αντιδρά στην παρουσία νεοναζί σε εκδήλωση που γίνεται σε ξενοδοχείο. Όπως ανέφερε, η Ξάνθη είναι μια πόλη αντιφασιστική και πολυπολιτισμική και πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

 

Οι νεοναζί της Ξάνθης «γύρισαν την πλάτη» στο Χρυσαυγίτη βουλευτή. Είδε θεσμικούς στην Κομοτηνή !

Ελάχιστοι ήταν οι Ξανθιώτες χρυσαυγίτες που παρακολούθησαν την πολυσυζητημένη ομιλία του βουλευτή της ΧΑ Α. Ματθαιόπουλου στο Ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ της Ξάνθης, την Τετάρτη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

Μόλις 40 άτομα βρέθηκαν και προέρχονταν από την Ξάνθη αλλά και από γειτονικές πόλεις όπως η Δράμα, κυρίως, και η Καβάλα.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές, εκδήλωναν στους δρόμους της πόλης την αντίθεσή τους στην παρουσία χρυσαυγιτών, δηλώνοντας ότι το ρατσιστικό δηλητήριο της Χ.Α είναι ανεπιθύμητο στην αντιφασιστική Ξάνθη.

Συνάντησε θεσμικούς στην Κομοτηνή !

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή, συνάντησε θεσμικούς παράγοντες και κάποιους εκπροσώπους φορέων.

Προφανώς και η στάση όσων δέχτηκαν να συναντήσουν τον εκπρόσωπο μιας νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης – κατά δήλωση του Πρωθυπουργού- θα πρέπει να ελεγχθεί  από τα μέλη των φορέων που εκπροσωπούν.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην Ξάνθη, όπου η παρουσία του περιορίστηκε αυστηρά στην κομματική σύναξη που πραγματοποίησε

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)