to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:24 | 23.02.2022

Πολιτική

«Ξαναζεσταμένο» πυροτέχνημα από Μαξίμου και iefimerida για την υπόθεση Βγενόπουλου - Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;», τονίζει η Κουμουνδούρου


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (23/2) για δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr:

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr για την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία επανέφερε σήμερα στο προσκήνιο προφανώς κατ’ εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, όπως φαίνεται και από την εσπευσμένη ανακοίνωση της ΝΔ, αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του.

Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δις απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Όρμπαν.

Όσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;

Σημειώνεται ότι το iefimerida.gr έχει από το πρωί ως πρώτο του θέμα δημοσίευμα με τίτλο «Ντοκουμέντο: Ηχητικό του Βγενόπουλου “καίει” Θάνου, Παπαγγελόπουλο και παραδικαστικό - Πώς τον εκβίαζαν». Από την πλευρά της η ΝΔ δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το δημοσίευμα. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «συγκλονιστικά» τα όσα ακούγονται στο «ηχητικό ντοκουμέντο», που αποκαλύπτουν «ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». Σπεύδει δε να ζητήσει απαντήσεις από τον Αλ. Τσίπρα (βλέπε παρακάτω αναλυτικά).

Η ανταπάντηση της ΝΔ

«Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει να πει ΜΙΑ λέξη για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται στην επίμαχη συνομιλία! Ούτε μια λέξη, για τους εκβιασμούς, τις "βιβλιοθήκες" τους χρηματισμούς που περιγράφονται! Ίσως για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να αποτελούσαν «κανονικότητα» επί των ημερών του, με βάση όσα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας. Αντί να απαντήσει, επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κα Θάνου, τον κ.Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ

Από πλευράς Κινήματος Αλλαγής ισχυρίζεται πως «τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα».

«Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να πέσει άπλετο φως σε μια σκοτεινή υπόθεση που εξακολουθεί ως σήμερα να υπονομεύει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της Πολιτείας. Είναι ζήτημα Διαφάνειας και Δημοκρατίας» αναφέρει στο σχόλιο του το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Παρέμβαση Κύρτσου

Στο θέμα παρενέβη και ο διαγραφείς από τη Ν.Δ. ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος:

​«Απαντήσεις» από τον Αλ. Τσίπρα ζητάει η ΝΔ

«Τα όσα συγκλονιστικά ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο που σήμερα ήλθε στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν ένα σκοτεινό κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης, το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε νωρίτερα την Τετάρτη το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

   «Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, "βιβλιοθήκες", χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδια τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Και μάλιστα στις υποθέσεις αυτές φέρεται να εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

   Φαίνεται, όμως, ότι αυτή ήταν η "κανονικότητα" της εποχής ΣΥΡΙΖΑ και των παραδικαστικών κυκλωμάτων που μεγαλούργησαν με την ανοχή του κ. Τσίπρα είτε στοχοποιώντας πολιτικούς αντιπάλους είτε εκβιάζοντας επιχειρηματίες για εκκρεμείς υποθέσεις τους στη Δικαιοσύνη. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

   «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του Κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή Πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να την διορίσει τελικά Πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;

   Τον απασχόλησε ποτέ, όταν την τοποθετούσε σε υψηλές θέσεις, ότι επί της Προεδρίας της Κας Θάνου η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας σε βάρος της για εκβίαση, αρχειοθετήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς καν να ληφθούν καταθέσεις μαρτύρων που είχαν προταθεί;

   Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Όταν ο δικηγόρος του επιχειρηματία διέψευδε τη μήνυση στη Θάνου

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016 και έχει μπει στο αρχείο γιατί δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδείκνυε πως υπήρξε απόπειρα εκβίασης. Μάλιστα, ο τότε δικηγόρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έλεγε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της Βασιλικής Θάνου.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατά την αγόρευσή του στη δίκη που διεξαγόταν στο Εφετείο Αθηνών έπειτα από μήνυση του Βγενόπουλου σε βάρος του Βαξεβάνη και του περιοδικού Hot Doc, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Βγενόπουλος δεν μήνυσε την κ. Θάνου. Μήνυσε κάποια κυρία που εμφανιζόταν και μιλούσε για λογαριασμό της κ. Θάνου. Ποτέ δεν έχει πει ο κ. Βγενόπουλος ότι του ζήτησε χρήματα η κ. Θάνου. Η μήνυση του κ. Βγενόπουλου δεν έγινε κατά της κ. Θάνου. Έγινε κατά της κυρίας αυτής που λοιδορούσε το όνομα της κ. Θάνου. Είναι λάθος να προσπαθείτε να εμφανίσετε τον κ. Βγενόπουλο ως αντίδικο της κ. Θάνου. Γιατί αυτό μπορεί να εμπεριέχει και πίεση στους κ. δικαστές ότι έχουν απέναντί τους τον αντίδικο της κ. Θάνου. Δεν βάλλει ο κ. Βγενόπουλος κατά της κ. Θάνου. Βάλλει κατά μίας απατεώνισσας».

Σύμφωνα δηλαδή με τον δικηγόρο του Βγενόπουλου, ο εντολέας του δεν είχε καταφερθεί εναντίον της Βασιλικής Θάνου, δεν είχε πει ότι του ζήτησε χρήματα και δεν είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος της, αλλά σε βάρος κάποιας «απατεώνισσας». Δηλαδή της επιχειρηματία με την οποία συνομιλούσε και η οποία κατά τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο «λοιδορούσε το όνομα της κ. Θάνου».

Είναι προφανές ότι η Δ.Μ. προσπαθούσε να αποσπάσει χρήματα από τον Βγενόπουλο, χωρίς να έχει καμία σχέση με την Βασιλική Θάνου. Μάλιστα ο Βγενόπουλος όταν είχε ερωτηθεί για το εάν είδε sms που επικαλείτο η Δ.Μ. για τη γνωριμία της με τη Θάνου, είπε πως δεν τα είχε ζητήσει να τα δει για να μην την προσβάλλει! Σύμφωνα με πληροφορίες, η Βασιλική Θάνου επρόκειτο να κινηθεί νομικά κατά του Βγενόπουλου, ωστόσο εκείνος απεβίωσε.

Σύμφωνα με τον Κώστα Βαξεβάνη, η κυρία Δ.Μ. που εμφανίζεται ως απεσταλμένη της Βασιλικής Θάνου, είναι κάποια «φερόμενη» ως επιχειρηματίας και στενή φίλη της οικογένειας Σαμαρά, με καταγωγή από την Καλαμάτα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)