to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κακοστημένη προβοκάτσια με την περιφερειακή διευθύντρια των My Μarket

Με αφoρμή αναφορές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, μερίδα ΜΜΕ αναπαράγει την ψευδή είδηση ότι δήθεν το στέλεχος των My Market που συνέταξε την πρόσφατη κατάπτυστη επιστολή προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης αλυσίδας «είναι συνδικαλίστρια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ» - Η κατηγορηματική διάψευση του επικεφαλής της ΕΑΚ, Π. Κυριακούλια στο Left.gr.


Η «είδηση» κάνει τον γύρο των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση διαπρέποντας στα fake news: liberal.gr, tanea.gr, in.gr, newsbomb.gr, iefimerida.gr κ.α. Ωστόσο, «πηγή» είναι οι αναφορές στελέχους του ΠΑΜΕ στην υποτιθέμενη σχέση της πρώην, πλέον, περιφερειακής διευθύντριας των My Market, η οποία είχε στείλει τον κατάπτυστο κανονισμό του... «χαρούμενου εργαζόμενου», με τη «συνδικαλιστική παράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Εννοούν την «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), στην οποία, υποτίθεται, η εν λόγω προϊστάμενη της γνωστής αλυσίδας, είναι «στέλεχος».

Στον ισχυρισμό αυτό, προέβη ο Αλ. Αρβανιτίδης, μέλος του ΠΑΜΕ στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ενώ, η ψευδής είδηση «επιβεβαιώθηκε» σε διαδικτυακή ανάρτηση του προέδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Μπέση, που προσθέτει μάλιστα ότι η εν λόγω κυρία βρέθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα, στα πλαίσια του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ματαιώθηκε εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης του ΠΑΜΕ με την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Οι ισχυρισμοί έγιναν... δημοσίευμα στο «notioanatolika.gr» (!;) και, όπως συνήθως συμβαίνει με τα fake news, διαδόθηκαν σαν χιονοστιβάδα, φτάνοντας, όπως προαναφέραμε, σε δημοφιλείς ιστοσελίδες αλλά και στο katiousa.gr, ιστοσελίδα που προσπαθεί να περάσει τη «γραμμή» του ΚΚΕ με λιγότερο «ξύλινο» περιεχόμενο και λόγο από τα «σκληρά» κομματικά ΜΜΕ, όπως το 902.gr, το οποίο απέφυγε να ασχοληθεί με την «είδηση». 

Άλλωστε, η εφημερίδα που ανέδειξε την προκλητική ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους των My Market ήταν ο «Ριζοσπάστης» και το μόνο που είχε καταγγείλει στο δημοσίευμα της 5ης Μαρτίου ήταν ότι «το όνομα της διευθύντριας που υπογράφει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση φιγουράρει στον κατάλογο των ψηφισάντων στο λεγόμενο "κλαδικό" σωματείο των σούπερ μάρκετ!».

Πράγματι, όπως γράψαμε και τότε στο Left.gr («Ένα "ατυχές περιστατικό" εργοδοτικής τρομοκρατίας»), αυτή ήταν η μόνη «σχέση» της εν λόγω προϊστάμενης με τον συνδικαλισμό: είχε ψηφίσει για το κλαδικό σωματείο την περίοδο που ο «Βερόπουλος» συγχωνεύθηκε με τα «My Market» και αναγκαστικά όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι προϊστάμενοι, συμμετείχαν στην προσπάθεια να μη χαθούν θέσεις εργασίας.

«Ουδεμία σχέση με την παράταξη και τον ΣΥΡΙΖΑ»

Το Left.gr επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου 23/3 με τον επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση», Παναγιώτη Κυριακούλια, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εν λόγω διευθύντρια είχε οποιαδήποτε σχέση με την ΕΑΚ και φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει εκλεγεί ποτέ σύνεδρος, σε κανένα συνέδριο της ΟΙΥΕ (άρα δεν θα μπορούσε να βρεθεί ως σύνεδρος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ) και «απλά είχε ψηφίσει, μεταξύ περίπου 6.000 ακόμα συμμετεχόντων, στις εκλογές του κλαδικού σωματείου». Ο κ. Κυριακούλιας κάνει λόγο για προβοκάτσια του ΠΑΜΕ μπροστά στο αδιέξοδο που το έχει οδηγήσει η τακτική της διάλυσης όλων των διαδικασιών που δεν μπορεί να ελέγξει (βλέπε τα πρόσφατα συνέδρια των Εργατικών Κέντρων Θεσσαλονίκης και Κατερίνης, της ΟΙΥΕ και της ΓΣΕΕ).

«Άλλωστε ούτε το ΠΑΜΕ έθεσε κάποιο θέμα στο πρόσφατο συνέδιο (σ.σ.: το οποίο διαλύθηκε), γιατί απλούστατα, δεν υπάρχει», συμπληρώνει ο κ. Κυριακούλιας, παραπέμποντας και στη σχετική ανάρτηση της παράταξης στο facebook:

Το ψευδές της είδησης επιβεβαιώνει ακόμα και ο γνωστός «πράσινος» συνδικαλιστής και (απερχόμενος) πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δημ. Καταγεωργόπουλος, που μόνο για φιλοΣΥΡΙΖΑ στάση δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει: 

«Εγώ δεν έχω συμφέρον να υπερασπιστώ το ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια άλλη παράταξη, αλλά η κοινή λογική λέει ότι από τη στιγμή που η ΟΙΥΕ δεν έκανε συνέδριο (λόγω διάλυσης από το ΠΑΜΕ), πως θα μπορούσε οποιοσδήποτε εργαζόμενος από σωματείο μέλος της ΟΙΥΕ να έχει εκλεγεί σύνεδρος στη ΓΣΕΕ; Επίσης γνωρίζω ότι έγινε έρευνα στα μητρώα της ΟΙΥΕ και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ήταν απλό μέλος μεταξύ χιλιάδων άλλων μελών στο Συνδικάτο Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αττικής. Είχε γραφτεί ως μέλος όταν ήταν απλή εργαζόμενη του πρώην Βερόπουλου, τότε που γινόταν η μεταβίβαση της επιχείρησης και εγγράφονταν μαζικά οι εργαζόμενοι για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους. Η εργασιακή της εξέλιξη βέβαια ήταν απροσδόκητη...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)