to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 11.07.2020

Πολιτική

Ξαναζεσταίνει διαρκώς τη «σούπα» Καλογρίτσα η ΝΔ

Η ΝΔ φαίνεται ότι, υιοθετώντας έωλους ισχυρισμούς του επιχειρηματία, προσπαθεί να κυλήσει στο βούρκο της σκανδαλολογίας την πολιτική ζωή του τόπου επειδή δεν μπορεί να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, στον φόβο των πολιτών για το μέλλον


«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει σιωπηλός, οφείλει απαντήσεις» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της (11/7/20) με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα σαββατιάτικων εφημερίδων.

«Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως αποκαλύπτουν τα σχέδια των Τσίπρα - Παππά για το στήσιμο του "μαγαζιού". Υπόγειες διαδρομές χρήματος, μέσω off shore και εικονικών συναλλαγών με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Καλογρίτσα, τον «βασιλιά» των off shore Αρτ. Αρτεμίου, την Attica Bank και δημοσιογράφους "κολλητούς" του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, συνθέτουν ένα σκοτεινό παρακρατικό σύστημα» τονίζεται σε ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Ως πότε ο λαλίστατος, κατά τα άλλα κ. Τσίπρας, θα συνεχίσει να κρατά το στόμα του κλειστό; Οφείλει απαντήσεις».

Έτσι, η ΝΔ συνεχίζει να αξιοποιεί επικοινωναικά τους ισχυρισμούς ενός επιχειρηματία, ο οποίος μέχρι χθες χαρακτηριζόταν από την ίδιασ “απατεώνας” και “αναξιόπιστος”.

Τι συμβαίνει πραγματικά με την υπόθεση που περιγράφεται; Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια αστική διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών, δηλαδή για ανεξόφλητο χρέος 3 εκατομμυρίων του κ. Καλογρίτσα σε επιχειρηματικό όμιλο. Ο κ. Καλογρίτσας δεν επιστρέφει χρήματα που του καταβλήθηκαν για υπεργολαβία έργου και τώρα, εκ των υστέρων, ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δόθηκαν για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα που υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, είναι ο Αντρέας Λοβέρδος, που διώκεται για τη Νοβάρτις και του οποίου ο συνεργάτης εμπλέκεται στην υπόθεση του παρακράτους που αποκάλυψε ο κοριός της ΕΥΠ. Ο αντιπερισπασμός, πέρα από φθηνός, είναι εμφανής.

Οι ισχυρισμοί του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του, κ. Λοβέρδου, για δήθεν εικονικά τιμολόγια 3 εκατ. ευρώ, απορρίφθηκαν από την ελβετική Δικαιοσύνη, που τον υποχρέωσε να καταβάλει τα χρήματα αυτά στη CCC.

Παρά τους όψιμους ισχυρισμούς του κ. Καλογρίτσα και του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου για δήθεν εικονικά τιμολόγια και εικονικό έργο, ισχυρισμοί που απορρίπτονται από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα δηλαδή μετά που κηρύχθηκε έκπτωτος από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μέσω της εταιρίας του επιβεβαίωνε τη συμμετοχή του στο κατασκευαστικό έργο ως υπεργολάβος, όπως προκύπτει από email της εταιρίας του προς τη CCC, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)