to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 14.07.2012

Διεθνή

Ξαναρχίζουν οι επισκέψεις συγγενών σε κρατούμενους από τη Γάζα, μετά από 6 χρόνια

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη με εκπροσώπους εθνικών και ισλαμικών παρατάξεων και μια επιτροπή γονέων των πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται από το Ισραήλ, ότι στους κρατούμενους από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, θα επιτραπούν οι επισκέψεις συγγενών, αρχής γενομένης τη Δευτέρα, υπό κάποιους περιορισμούς και όρους που έχουν καθοριστεί από το Ισραήλ.



Ο Ερυθρός Σταυρός δήλωσε ότι εκπρόσωποι του Συλλόγου Χουσάμ για τους Κρατουμένους, του Ιδρύματος Μουχτζάτ Αλ Κουντς και του Ιδρύματος Άνσαρ Αλ Άσρα, συμμετείχαν επίσης στη συνάντηση.

Πληροφορήθηκαν ότι  σε πρώτο στάδιο, 25 κρατούμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας, που κρατούνται στην ισραηλινή φυλακή Ραμόν, θα τους επιτραπούν οι επισκέψεις. Συνολικά σε 47 μέλη των οικογενειών των 25 κρατουμένων θα τους επιτραπούν οι επισκέψεις υπό προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί από το Ισραήλ.

Οι προϋποθέσεις είναι: μόνο σύζυγοι, πατέρες και μητέρες θα επιτρέπεται να επισκεφθούν, οι οικογένειες δεν θα μπορούν να φέρουν φαγητό ή ρούχα για τα κρατούμενα μέλη των οικογενειών τους, οι οικογένειες επιτρέπεται μόνο να μεταφέρουν πόσιμο νερό.

Επιπλέον και ο εκπρόσωπος της Ισραηλινής Διοίκησης Φυλακών είπε στο Γαλλικό Τύπο την Πέμπτη ότι οι οικογενειακές επισκέψεις για τους κρατούμενους από τη Λωρίδα της Γάζας θα ξαναρχίσουν τη Δευτέρα.

Οι οικογενειακές επισκέψεις ήταν ένα από τα κυριότερα αιτήματα των κρατουμένων που έκαναν μια απεργία πείνας επ’ αόριστον στις ισραηλινές φυλακές και τα κέντρα κράτησης. Το Ισραήλ τελικά συμφώνησε να αποκαταστήσει τις επισκέψεις σε κρατούμενους από τη Γάζα, που τις είχε σταματήσει όταν επέβαλε τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας μετά από την αιχμαλωσία του δεκανέα Γκιλάτ Σαλίτ τον Ιούνιο του 2006. Ο Σαλίτ αφέθηκε ελεύθερος στις 18 Οκτωβρίου του 2011 ως μέρος μιας συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 1027 κρατουμένων.

Σε σχετικά νέα, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Ισραήλ να παράσχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα στους κρατούμενους Σάμερ Αλ Μπαρκ και Χασάν Σαφάντι που είναι σε απεργία πείνας από τον Μάιο και τον Ιούνιο και ζήτησε από το Ισραήλ είτε να τους αφήσει ελεύθερους είτε να τους απαγγείλει κατηγορίες.

Πηγή: IMEMC
Αναδημοσίευση από intifadagr.wordpress.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)