to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 23.01.2020

Πολιτική

Ξαναγυρνούν το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής στο κτίριο Κεράνη στην οδό Θηβών

Το κτίριο Κεράνη, που αξιοποίησε το ελληνικό κράτος μέσω των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης και ύστερα από εγκατάλειψή του, θα αποτελέσει και πάλι την έδρα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.


Στο κτίριο Κεράνη θα στεγαστεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου, η μεταφορά του γραφείου του υπουργού, Νότη Μηταράκη, αναμένεται να γίνει άμεσα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, και επισημαίνουν ότι, καθώς ετοιμάζεται ο χώρος, σταδιακά θα γίνεται και η μετεγκατάσταση των υπόλοιπων τμημάτων και υπηρεσιών.

Οι ενέργειες αξιοποίησης το κτιρίου

Ανεκμετάλλευτο για 18 ολόκληρα χρόνια, παρά το κόστος της αγοράς και των μισθωμάτων, παρέμενε το κτίριο της πρώην εταιρείας «Κεράνης», αφού όσες απόπειρες είχαν γίνει από τις πολιτικές ηγεσίες διαφόρων υπουργείων, από το 1998, για μεταφορά εργαζομένων στο συγκεκριμένο συγκρότημα των 46.600 τετραγωνικών μέτρων «ναυάγησαν» με διάφορες αιτιολογίες.

Το ελληνικό δημόσιο ήταν υποχρεωμένο από το 2013 έως το 2033, να καταβάλει μίσθωμα κάθε χρόνο που φθάνει τα 2.652.000 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί το κόστος των παγίων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και της δαπάνης ασφάλισης.

Τo κτίριο που αγοράσθηκε από το ελληνικό δημόσιο το 1988, έναντι του ποσού των 35 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 35 με 40 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν την ίδια περίοδο για την ανακατασκευή του, εντάχθηκε το 2013 σε χαρτοφυλάκιο 28 ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ.

Με ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αξιοποίηση των ακίνητων του Δημοσίου, κατατέθηκε το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κτίριο Κεράνη να μεταφερθούν εκεί αρχικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Στο χώρο στεγάστηκε επίσης το Γραφείο Ενημερώσης Δανειοληπτών και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)