to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:48 | 05.02.2021

Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ξανά τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων: 1195 νέα - 19 θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 162.107, εκ των οποίων 51.9% άνδρες - Κλειστά καταστήματα τα Σαββατοκύριακα σε Αττική και Θεσσαλονίκη με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 - Ζωντανά οι ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας


Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.010 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51.438 (62.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 246 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 179 (72.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1155 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 19 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.922 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3485 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αναλυτικά η ενημέρωση για τον κορωνοϊό που ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση λόγω διαφωνιών εντός της επιτροπής:

Οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη γίνονται με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σε μία θυελλώδη συνεδρίαση εισηγήθηκε για την Αττική:

  • Click away στα καταστήματα από Δευτέρα έως Παρασκευή
  • Κλειστά τα καταστήματα το Σαββατοκύριακο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα
  • Ανοιχτά παραμένουν τα γυμνάσια. Κλειστά παραμένουν τα λύκεια.


Διαβάστε ακόμη: 

Πάνε πίσω οι ανακοινώσεις

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε νωρίτερα η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετές διαφωνίες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία, ενώ ενδεικτική είναι και η διαρροή που έγινε από το υπουργείο Υγείας, το οποίο δείχνει ότι θα καθυστερήσουν οι ανακοινώσεις.

«Επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση» αναφέρουν με νόημα πηγές του υπουργείου Υγείας. Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι «η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

Διαφωνίες για τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη διαφωνία για ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, ενώ ακόμη και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 φαίνεται να είναι στον αέρα.

Παράλληλα φαίνεται να υπάρχουν έντονες διαφωνίες και για τα κλειστά σχολεία και καταστήματα στην Αττική.

Ανοιχτό είναι επίσης αν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο κόκκινο όπως χθες αποφάσισε η Επιτροπή.

Πάντως φέρεται να υπάρχει συμφωνία για Αχαΐα και Χαλκίδα καθώς οι δύο περιοχές προτείνονται για καθολικό lockdown, αφού παρατηρείται ανεξέλεγκτη έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού, παρά τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ από τις 30 Ιανουαρίου και προβλέπουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα. Η κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει την πρόταση των επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς και αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)