to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 19.08.2022

Κοινωνία

Ξυλοδαρμός και συλλήψεις από την βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στον Ελαιώνα - Παραμένει προκλητικός ο Μηταράκης

Σε έξι συλλήψεις αλληλέγγυων προχώρησε η αστυνομία, η οποία για άλλη μια μέρα εισέβαλε στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα - Ξυλοδαρμοί για άλλη μια φορά σε όσους διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του καμπ


(φωτ. από την εισβολή των ΜΑΤ τα ξημερώματα της Πέμπτης 18/8- Eurokinissi)

Βίαιη εισβολή των ΜΑΤ και των ΟΠΚΕ πραγματοποιήθηκε για άλλη μια μέρα στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα σύμφωνα με βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Όπως καταγγέλλει το Solidarity with migrants, η αστυνομία συνέλαβε αλληλεγγυους που διαμαρτύρονται μαζί με τους πρόσφυγες για το κλείσιμο της δομής που επιχειρεί η κυβένρηση από κοινού με τον δήμο Αθηναίων. 

Μετά την ακραία αστυνομική καταστολή σε βάρος προσφύγων και αλληλέγγυων, ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου προκαλεί για άλλη μια φορά με τα tweet που ανεβάζει. Συγκεκριμένα, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις καταφεύγει στο αντιπροσφυγικό του μένος με τα βίντεο που δημοσιεύει, προκειμένου να δηλώσει για άλλη μια φορά πως η δομή του Ελαιώνα θα κλείσει. 

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται η ακραία αστυνομική καταστολή που επιλέγει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, δικογραφία σχητίστηκε από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών σε βάρος των έξι ατόμων που προσήχθησαν από την ΕΛΑΣ το πρωί της Παρασκευής. 

Αξίζει να σημειώθεί ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν και χθες 18/8 τα ξημερώματα στο καμπ του Ελαιώνα χτυπώντας όποιον έβρισκαν στο πέρασμά τους και πετώντας χημικά σε όσους διαμαρτύρονταν. Λίγες ώρες μετά την βίαιη αστυνομική εισβολή της Πέμπτης, ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις κατηγορώντας πρόσφυγες και αλληλέγγυους για την ένταση που σημειώθηκε. 

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο της δομής, ύστερα από έξι χρόνια λειτουργίας, έγινε γνωστό για πρώτη φορά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στις 23 Φεβρουαρίου 2022 κι επρόκειτο να γίνει πράξη στις 30 Μαΐου 2022. Κατά… σατανική σύμπτωση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε να μην ανανεωθεί η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου την ίδια περίοδο που προωθείται η διπλή ανάπλαση στην περιοχή, με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και τη διαμόρφωση των γύρω χώρων.

«Αλληλεγγύη για Όλους»: Προσπάθεια εκκένωσης του καμπ στον Ελαιώνα

Ανακοίνωση για την προσπάθεια βίαιης εκκένωσης του καμπ στον Ελαιώνα εξέδωσε και η Αλληλεγγύη για Όλους:

«Την Πέμπτη 18/08 τα ξημερώματα έγινε απόπειρα εκκένωσης του καμπ στον Ελαιώνα με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μια ενέργεια που έγινε κάτω από τη βία και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής.

Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Δήμου Αθηναίων να κλείσει τη μοναδική δομή που φιλοξενεί ευάλωτες περιπτώσεις ανθρώπων, όπως επιζώσες/ώντες σεξουαλικής βίας, βασανιστηρίων και εμπορίας ανθρώπων, άτομα με σοβαρά ψυχιατρικά ζητήματα, χρόνια νοσήματα και αναπηρίες, γυναίκες έγκυες μόνες ή/και με παιδιά, νεαρά άτομα σε κίνδυνο, ηλικιωμένα άτομα με απειλητικά για τη ζωή τους ιατρικά προβλήματα.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και ο Δήμος μεταχειρίζονται απάνθρωπα τους πρόσφυγες χωρίς κανένα σχεδιασμό ένταξης, στήριξης και στέγασης καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες και ενάντια σε ακροδεξιές νοοτροπίες της πολιτικής της κυβέρνησης».

ΚΕΕΡΦΑ: Βίντεο-απάντηση στα ψέματα του Μηταράκη για τη βία των ΜΑΤ στον Ελαιώνα

Κύριε Μηταράκη. Η εισβολή των ΜΑΤ στη δομή του Ελαιώνα έγινε για να καταστείλει την κινητοποίηση των προσφύγων που αντιδρούν στην αναγκαστική εκτόπισή τους από την Αθήνα, την οποία επιχειρείτε να επιβάλετε με ένα δικό σας παραμηχανισμό. Το βίντεο καταγράφει την επιχείρησή σας με τις επιθέσεις κατά των αλληλέγγυων, τις επιθέσεις κατά των προσφυγισσών με τα παιδιά τους και τα χημικά που πέφτουν σ’ αυτόν τον κόσμο. Και εσείς κάνετε αναρτήσεις με έναν οργισμένο πρόσφυγα που πετάει μια πέτρα κρατώντας αγκαλιά το παιδί του!

Αφού ο εγκάθετος μηχανισμός που στήσατε για την εκκένωση δεν κατάφερε να «πείσει» με απειλές και εκβιασμούς τους πρόσφυγες, ακόμη και με υποσχέσεις για επιτάχυνση της εξέτασης της αίτησης ασύλου (αν αποδεχτούν την μετακίνηση), φτάσατε να μετακινείτε ελάχιστους γιατί η συντριπτική πλειοψηφίας σας είπε ΟΧΙ.

Και τώρα, ο παραμηχανισμός σας δεν έχει άλλη λύση, παρά μόνο να φωνάζει τα ΜΑΤ για να σπάσει την κινητοποίηση, να τρομοκρατήσει τους πρόσφυγες ώστε να τους οδηγήσει με τη βία σε άλλα καμπ, μακριά από την Αθήνα, όπου τα παιδιά τους δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία. Αλήθεια, ποιος θα λογοδοτήσει για τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων από το καμπ της Ριτσώνας για έναν ολόκληρο χρόνο;

Πάει πολύ να παριστάνετε τον προστάτη των εργαζόμενων που έχουν ανάγκη τα ΜΑΤ, όταν τον Ιούνη απολύσατε μαζί με τον Μπακογιάννη εργαζόμενους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διερμηνείς και όταν απολύετε συνδικαλιστές υπαλλήλους τους υπουργείου σας.

Η ρατσιστική σας ατζέντα και τα ψέματα που τη συνοδεύουν σκόνταψε πάνω στο άψυχο σώμα της πεντάχρονης προσφυγοπούλας από τη Συρία, που την εγκαταλείψατε στη νησίδα του Έβρου, τσιμπημένη από σκορπιό. Το δηλητήριο όμως του ρατσισμού της κυβέρνησης που στάζει η πολιτική σας είναι εξ ίσου δολοφονικό: είναι η πολιτική της αποτροπής και των κλειστών συνόρων, των φραχτών και της FRONTEX, των pushbacks που φέρνουν τα πτώματα των πνιγμένων προσφύγων στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου με την ακμάζουσα τουριστικής βιομηχανία.

Μαζί σας κύριε Μηταράκη και ο Δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης στο ρόλο του πολυάσχολου φρούραρχου αφού απαιτεί τα ΜΑΤ που χτυπάνε έγκυες προσφύγισσες για να  προστατεύσουν τα συμφέροντα του real estate όχι μόνο στον Ελαιώνα αλλά και στα Εξάρχεια και στον Λόφο Στρέφη όπου χτυπάνε και συλλαμβάνουν τους κατοίκους που αντιστέκονται.

Στοχεύετε η πόλη της Αθήνας να εξευγενιστεί και να εκκαθαριστεί από πρόσφυγες, φτωχούς, Ρομά και  αγωνιζόμενους ανθρώπους και να παραδοθεί ως καθαρό οικόπεδο για να χτιστεί εκεί απρόσκοπτα το νέο πράσινο όραμα της πόλης τουριστικού προορισμού χωρίς κατοίκους στις γειτονιές, της πόλης φιλέτο για τους κερδοσκόπους γης.

Η δομή στον Ελαιώνα πρέπει να παραμείνει ανοικτή, με ενίσχυση του προσωπικού και άμεση προετοιμασία της εγγραφής των παιδιών στα σχολεία. Τέλος, πόσα κόστισε στο κράτος η κατασκευή της δομής του Ελαιώνα και ποιος αναλαμβάνει το κόστος της καταστροφής;  Έτσι κι αλλιώς, οφείλετε πολλές εξηγήσεις για το ποιος αποφασίζει να διαλύσει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία προσφύγων και την ίδια ώρα να αφήσει την Αθήνα χωρίς καμία δομή ένταξης και φιλοξενίας προσφύγων.

Βαρεθήκαμε τα ψέματα σας. Μαζέψτε τα ΜΑΤ και αδειάστε μας τη γωνία μαζί με τον πρωθυπουργό σας Μητσοτάκη που δεν δίστασε να παρακολουθεί το κινητό του Ανδρουλάκη και ποιος ξέρει πόσους άλλους αντιπάλους «νομίμως βεβαίως βεβαίως…»

Η λύση για τους πρόσφυγες είναι απλή: ανοίξτε τα σύνορα, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, απελάστε τον Μηταράκη και τον Μητσοτάκη!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανοιχτή Πόλη: Οι πρόσφυγες χρειάζονται πολιτικές στέγασης και ένταξης, και όχι ξύλο από τα ΜΑΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)