to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 02.10.2013

Κοινωνία

Ξανά στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές - συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα (φωτ. - βίντεο)

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα έχει κηρύξει για σήμερα η ΟΛΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις μετατάξεις και τις διαθεσιμότητες.


H ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή της και στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νέα αύξηση του ανώτατου αριθμού μαθητών στην τάξη ή το τμήμα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σημειώνοντας ότι η απόφαση ουσιαστικά επαναφέρει τους 30 μαθητές ανά τάξη. Κατηγορεί το Υπουργείο ότι "χρησιμοποιεί τον αυξημένο αριθμό των μαθητών στην τάξη, μαζί με τις συγχωνεύσεις –καταργήσεις σχολείων, τις καταργήσεις υποστηρικτικών δομών, καθώς και τις προωθούμενες εκπαιδευτικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, για να δημιουργήσει τεχνητές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών και να ωθήσει χιλιάδες καθηγητές στη διαθεσιμότητα και την απόλυση".

Ενημέρωση από την κινητοποίηση στην Αθήνα:

14:25 Η συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Παιδείας έλαβε τέλος. Ο παλμός που έδωσαν οι μαθητές ήταν μοναδικός, σχολιάζει ο @dromografos. Ένταση επικράτησε προσωρινά όταν μαθητής προσπάθησε να γράψει σύνθημα και η αστυνομία κινήθηκε εναντίον του.

Νέα συγκέντρωση προγραμματίζουν οι καθηγητές για την Παρασκευή (4/10) στις 6:30, στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

13:50 Το πανό του μουσικού σχολείου Ιλίου  έξω από το υπουργείο Παιδείας: «Θα είστε πάντα ανίκανοι να καταστρέψετε αυτό που δε μπορείτε να αντιληφθείτε» (φωτογραφίες: @dromografos):

13:20 Σε εξέλιξη η κινητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας:

 
 
 
 
 
 
 
Διαδηλώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
 
 
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης για τις αλλαγές και τις απολύσεις στην παιδεία αλλά και τα προβλήματα στη μεταφορά τους στα σχολεία τους. Το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει η πορεία είναι Εγνατία, Αντιγονιδών με κατάληξη στο ΥΜΑΘ. Κλειστό παραμένει το ρεύμα της Εγνατίας προς τα δυτικά (πηγή: thestival.gr):
 
 
 
 

Πάτρα: Κινητοποιήσεις για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και τη διαθεσιμότητα

Άνοιξαν την δρόμο γονείς και μαθητές, μετά την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν στην Εθνική Οδό, ενώ αποφασίστηκε να μην πραγματοποιήσουν τελικά συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας. Μετά τους γονείς και τους μαθητές, τη σκυτάλη για συνάντηση με τον Περιφερειάρχη πήρε αντιπροσωπεία καθηγητών της Α΄ΕΛΜΕ Αχαϊας, οι οποίοι θέτουν και αυτοί στον Απ. Κατσιφάρα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα Τεχνικά Σχολεία, μετά την διαθεσιμότητα πολλών εκπαιδευτικών (πηγή: patrastimes.gr).


 

Διαβάστε επίσης: Επιστολή της ΟΛΜΕ στον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» για άρθρο του Π. Μανδραβέλη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)