to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 28.02.2013

Κοινωνία

Ξανά στο σκαμνί για την υπόθεση Αλεξανδρόπουλου

Στο σκαμνί αναμένεται να καθίσουν ξανά οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Λάβδας, Δημήτρης Κοτρόγιαννος και Μαρία Μενδρινού για την υπόθεση των παράτυπων μεταπτυχιακών, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης αφού η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου, Μαρία Δημητριάδου, άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την παράβαση καθήκοντος.


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της έφεσης:

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πλήρως ότι οι δύο κατηγορούμενοι Λάβδας και Κοτρόγιαννος είχαν έντονη ανάμιξη και διασυνδέσεις με τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, παρέμβαιναν διαδικαστικά και οργανωτικά σ' αυτές, ενισχύοντας είτε εμφανώς είτε παρασκηνιακά μια συνδιαλλαγή ενόψει της συμμετοχής των φοιτητικών παρατάξεων στις εκλογικές διαδικασίες πρυτάνεων, αντιπρυτάνεων – κοσμητόρων κτλ.

Η εισαγγελική λειτουργός, επίσης, θεωρεί ότι η καθηγήτρια Μαρία Μενδρινού ήταν άμεση συνεργός στην παράβαση καθήκοντος, διότι, όπως επισημαίνει στην έφεση: χωρίς τη δική της βαθμολόγηση δε θα κατόρθωναν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι να βλάψουν τους προαναφερθέντες υποψηφίους.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της απόκρυψης των βαθμολογιών από τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο δείχνει να είναι πεπεισμένη ότι η πράξη τελέστηκε. Μάλιστα, αποδίδει στους κατηγορούμενους καθηγητές πρόθεση συγκάλυψης για να ωφελήσουν τους εν λόγω υποψηφίους και να μην αποδειχτεί η έκνομη δράση των ιδίων. Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται με αφορμή καταγγελίες του αείμνηστου καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων φοιτητών εις βάρος κάποιων άλλων για την επιλογή τους στο επίμαχο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, που είχε αθωώσει τους κατηγορούμενους καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι για παράβαση καθήκοντος οι Κ. Λάβδας, και Δ. Κοτρόγιαννος και για άμεση συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος η Μαρία Μενδρινού. Παράλληλα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να αθωωθεί ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιωάννης Παλλήκαρης, ο οποίος κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος για την παραπομπή του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, χωρίς προηγούμενη ακρόασή του, για όσα κατήγγειλε.

Πηγή: prismanews.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)