to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 20.03.2014

Οικονομία

Ξανά στο εδώλιο ο αδελφός του Μελισσανίδη για λαθρεμπορία καυσίμων

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά θα καθίσουν την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας πετρελαιοειδών Aegean Oil


Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά θα καθίσουν την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας πετρελαιοειδών Aegean Oil, Ιάκωβος Μελισσανίδης, ο πλοίαρχος πλοίου και ο υπεύθυνος εταιρίας συμφερόντων του για υπόθεση λαθρεμπορίας από την οποία το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε πάνω από 2.000.000 ευρώ από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

Ο Ιάκωβος Μελισσανίδης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία μετά χρήσεως με σκοπό οφέλους άνω των 50.000.000 δρχ σε βάρος του Δημοσίου και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείουν ποινές έως ισόβιας κάθειρξης.

Όπως αναφέρει το directnews.gr η υπόθεση αφορά πλαστογραφία - νόθευση που φέρεται να έκανε ο συγκατηγορούμενος του, πλοίαρχος του «Aegean ΙΙΙ» ο οποίος ενέγραψε στο ημερολόγιο του πλοίου, προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας) που διακινήθηκαν παράνομα μέσα στο 2001, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε 2.218.721,06 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή ο Μελισσανίδης και οι συγκατηγορούμενοι του είχαν αθωωθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, με ψήφους 2-1. Ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μπρακουμάτσος είχε προετείνει την ενοχή τους, και τελικά άσκησε έφεση επί της απόφασης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)