to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:30 | 17.05.2022

Κοινωνία

Ξανά από την αρχή η δίκη της οικογένειας Καττή

Στημένη εξέλιξη καταγγέλλει η δικηγόρος της οικογένειας


Απρόσμενη εξέλιξη στην τελευταία ημέρα της δίκης των συλληφθέντων για το αστυνομικό όργιο βίας στα Σεπόλια τον Νοέμβριο του 2020, καθώς, ανακοινώθηκε η παύση της προέδρου της έδρας εξαιτίας καθυστερήσεων  σε υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι η ταλαιπωρία για τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους τα δύο παιδιά της οικογένειας Καττή, ένας φίλος τους επίσης φοιτητής και ένας οικογενειακός φίλος, συνεχίζεται, καθώς η δίκη θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Η πρώτη δικάσιμος προγραμματίζεται για 14 Δεκεμβρίου 2022, περισσότερα από δύο χρόνια, δηλαδή, μετά το περιστατικό.

Να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου 2021, περίπου έναν χρόνο μετά τη σύλληψη των κατηγορούμενων και από την έναρξή της έχουν περάσει επτά μήνες, ενώ είχαν σημειωθεί αρκετές καθυστερήσεις.

«Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο καταδίκης για κανέναν κατηγορούμενο, διότι όλες οι κατηγορίες είχαν αποδειχθεί πέρα για πέρα κατασκευασμένες, με μάρτυρες, έγγραφα, φωτογραφίες και βίντεο. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι παύθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου, για υποθέσεις που καθυστερούσε, μεταξύ άλλων και γι αυτήν την υπόθεση. Την τελευταία μέρα λοιπόν πριν εκδοθεί η απόφαση, η υπόθεση αναβάλλεται για να ξεκινήσει από την αρχή στις 14 Δεκεμβρίου του 2022» ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη, στο The Press Project.

Οι παύσεις δικαστικών δεν είναι κάτι πρωτοφανές για τη Δικαιοσύνη, ωστόσο, σύμφωνα με την Αντωνία Λεγάκη, «να παυθεί πρόεδρος ναι, γίνεται. Να παυθεί πρόεδρος σε αυτήν τη συνθήκη, να έχεις μία δίκη 7 μήνες και να γίνεται αυτό την τελευταία μέρα, όχι. Εμείς δικάσαμε Μάρτιο, στις 14 Απριλίου ήταν η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου και δεν μας δώσανε μία δικάσιμο για να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Δεν είχαμε καμία δικάσιμο μέσα στον Απρίλιο».

Η δικηγόρος κατήγγειλε πως «για εμάς, είναι μία στημένη εξέλιξη, που σκοπό έχει τη ματαίωση μίας αθωότητας που ερχότανε με μεγάλη ορμή και μία προσπάθεια να ξαναπροσπαθήσουν οι μηχανισμοί, κατασταλτικοί και δικαστικοί, να καταδικάσουν την οικογένεια που βασάνισαν πριν από το σπίτι της στα Σεπόλια. Αυτή η φαρσοκωμωδία, ότι επειδή καθυστερήσατε την τελευταία μέρα αποφασίζουμε να το πάμε από την αρχή, δείχνει τη μεθόδευση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)