to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:47 | 09.06.2022

Πολιτική

Ξαμολύθηκαν τα ακροδεξιά τρολ του Μαξίμου και στοχοποιούν τον Γ. Μπουρνού

Με την κατηγορία ότι τάχα αποκάλυψε «θέσεις» του ελληνικού στρατού στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια ερώτησής του προς τον υπ. Άμυνας για τα όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία, δεκάδες ακροδεξιά τρολ έχουν εξαπολύσει χυδαία επίθεση, με απειλές και κατά της ζωής του, προς τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Μπουρνού - «Επικροτεί ή αποδοκιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή;», θέτει το ερώτημα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Ηλιόπουλος - Υιοθετεί τη λάσπη των τρολ η ΝΔ


Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας έθεσε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο συγκεκριμένα ερωτήματα, χωρίς, βεβαίως, να δώσει κανένα ευαίσθητο στοιχείο των Ενόπλων Δυνάμεων. «Έκανα ερωτήσεις στον Υπουργό για τη διασφάλιση της άμυνας των νησιών μας, με βάση ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ στοιχεία στο διαδίκτυο για τους εξοπλισμούς που θα στείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ουκρανία», όπως σημειώνει ο ίδιος σε ανάρτησή του, παραθέτοντας  τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά (δείτε κι εδώ) και το σχετικό βίντεο:

Δήλωση του Γ. Μπουρνού: Καμιά απάντηση από τον υπ. Άμυνας,  υπεκφυγές και συκοφαντίες προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο Γ. Μπουρνούς επισημαίνει σε δήλωσή του για την παρέμβασή του στη Βουλή:

«(Τέθηκαν) Λογικά ερωτήματα θα έλεγε κανείς και βασισμένα σε δημοσιεύματα που εύκολα εντοπίζει κανείς στο διαδίκτυο. Και κυρίως λογικό να τίθενται αυτά τα ερωτήματα σε μια Επιτροπή της Βουλής, ώστε ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει (με κλειστές κάμερες αν το προτιμούσε) τους βουλευτές για το τι στέλνει και σε ποιες ποσότητες από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού. Όπως ακριβώς ενημερώνουν με ακρίβεια όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που στέλνουν υλικό στην Ουκρανία.

Αντί να απαντήσει, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιδόθηκε σε υπεκφυγές ότι η συζήτηση είναι δημόσια (όπως ο ίδιος μεθόδευσε), αρνήθηκε να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία και – επικαλούμενος την τοποθέτησή μου – εξαπέλυσε απαράδεκτες συκοφαντίες στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι διαρρέουν πληροφορίες προς βουλευτές και μάλιστα προς τον Ριζοσπάστη!

Τι υπονοεί ο κ. Παναγιωτόπουλος και κυρίως τι φαντασιώνεται; "Κόκκινα δίκτυα" πληροφόρησης εντός του στρατεύματος; Σε ποια εποχή ζει; Έχει τέτοια γνώμη για τους Έλληνες αξιωματικούς των οποίων προΐσταται; Ή μήπως, για να καλύψει την ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνησή του χειρίζεται τις τύχες της χώρας στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, δεν διστάζει να στήσει εν έτει 2022 μια θλιβερή καρικατούρα της υπόθεσης «ΑΣΠΙΔΑ»;!


Σε ό,τι μας αφορά, θα επαγρυπνούμε για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας και ιδιαίτερα των νησιών μας σε μια περίοδο κατακόρυφης έντασης του αναθεωρητισμού και των προκλήσεων του καθεστώτος Ερντογάν και θα επιμένουμε αταλάντευτα και με υψηλή συναίσθηση της ευθύνης σε διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών και των εκπροσώπων τους».

Η επίθεση και οι απειλές των ακροδεξιών τρολ

Ωστόσο, μετά την παρέμβασή του στη Βουλή, ο Γ. Μπουρνούς βρέθηκε στο στόχαστρο δεκάδων ακροδεξιών τρολ που τον κατηγορούσαν ότι αναφέρθηκε δημόσια σε ευαίσθητα δεδομένα για τις θέσεις του στρατού στα νησιά, με απειλές για τη ζωή του, εμετικά σχόλια και ανυπόστατες κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Ριζοσπάστη για το είδος των ελληνικών όπλων που στάλθηκαν ή θα σταλούν στην Ουκρανία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του υπ. Άμυνας που κατηγόρησε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τάχα «κάνουν διαρροές στον Τύπο» για τα όπλα που υπάρχουν στα νησιά και τη διάταξή τους.

Eνδεικτικά ένα τέτοιο εμετικό tweet (από προφίλ που συνήθως διαδίδει ομιλίες Μητσοτάκη και υπουργών της ΝΔ...):

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ας γνωρίζει πως για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τις απειλές κατά της ζωής του Γιάννη Μπουρνού, τονίζει πως «την ημέρα που ο υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα για την εν κρυπτώ αποστολή όπλων στην Ουκρανία, τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας και την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και επιτέθηκε με αδιανόητο τρόπο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα ακροδεξιά τρολ του Μεγάρου Μαξίμου στοχοποιούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με απειλές για τη ζωή του, την οικογένειά του και δημοσιεύουν ακόμα και τη διεύθυνσή του».

Και ο Νάσος Ηλιόπουλος επισημαίνει:

«Το ερώτημα προς τον κ. Μητσοτάκη είναι σαφές: Επικροτεί ή αποδοκιμάζει τη στοχοποίηση και τις χυδαιότητες περί προδοσίας εναντίον του βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία;

Ας έχει υπόψη του ότι για οτιδήποτε συμβεί θα έχει την απόλυτη ευθύνη».

Η Νέα Δημοκρατία υιοθετεί τη λάσπη των ακροδεξιών τρολ κατά του Γ. Μπουρνού

Τη διασύνδεσή της με τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου που εκτοξεύουν λάσπη και απειλές κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδεικνύει η Νέα Δημοκρατία που με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Πέμπτης κατηγορεί ανυπόστατα τον Γ. Μπουρνού ότι «αποκάλυψε δημοσίως δεδομένα που αφορούν την εθνική άμυνα της χώρας» - Οι πληροφορίες που χρησιμοποίησα είναι δημόσια διαθέσιμες, απαντά ο βουλευτής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)