to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

X. Kαφαντάρη: Υποκριτική προσπάθεια Μητσοτάκη, να δείξει ένα «πράσινο» πρόσωπo

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωλυσιεργεί απελπιστικά στην ολοκλήρωση της προστασίας της Μεσογείου και δεν επικυρώνει Πρωτόκολλα της σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της βιοποικιλότητας, την προστασία από υπεράκτιες εργασίες και την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών.


Η Χαρά  Καφαντάρη βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. και αντιπρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής δήλωσε:

Μια μέρα μετά την κατάθεση ερώτησης 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  (8686/02.09.2021) για την «Λήψη μέτρων για την προστασία της Μεσογείου» ο κος Μητσοτάκης από την Μασσαλία, συμμετέχοντας στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης, προέβη σε   μια σειρά εξαγγελιών, παρουσιάζοντας ένα φιλο περιβαλλοντικό προφίλ.  ‘Όμως:

Ενώ  δεσμεύεται  στο στόχο το 30% της Μεσογείου να γίνει Προστατευόμενη Περιοχή και εξαγγέλλει εκπόνηση θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού και ολοκληρωμένη διαχείριση  παράκτιων ζωνών, διατηρεί σε ισχύ τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κ. Χατζηδάκη. Νόμο  που μεταξύ άλλων καταργεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, παρά τις ενστάσεις  του   Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου  για την μείωση της προστασίας  των  περιοχών δικτύου NATURA. Συγχρόνως ετοιμάζει την παράδοση ακόμα και του αιγιαλού προς αξιοποίηση!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κωλυσιεργεί απελπιστικά στην ολοκλήρωση  της προστασίας της Μεσογείου και δεν επικυρώνει Πρωτόκολλα της σύμβασης της Βαρκελώνης για την προστασία της βιοποικιλότητας, την προστασία από υπεράκτιες εργασίες και την ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών. Υπενθυμίζουμε ότι, η Ε.Ε. σε έκθεση της που έφθασε στην Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2019 επισημαίνει ότι, πρέπει να επικυρωθούν οι συμβάσεις αυτές. Επίσης  έχουν κατατεθεί σχετικές ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως, η ερώτηση 9371/20 (με απάντηση «ώστε να αξιολογηθεί ο κατάλληλος χρόνος για την εκ νέου προώθησή του) και η  ερώτηση μας 7055/21 που παραμένει αναπάντητη.

Ο κος Μητσοτάκης  και η «παραπαίουσα» κυβέρνησή του  προσπαθούν, απεγνωσμένα, να επιδείξουν ένα «πράσινο» – φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ. Αφού «ανακάλυψαν» την κλιματική αλλαγή, την χρησιμοποιούν ως  άλλοθι για να καλύψουν την άρνηση της πραγματικότητας και  το απελπιστικά αποτυχημένο επιτελικό κράτος, που προσπαθούν να στήσουν.

Πώς άραγε μπορεί κανείς να αποκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του φιλοπεριβαλλοντική;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)