to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 21.07.2012

Κοινωνία

WIND: Μπαράζ μείωσης προσωπικού

Το σωματείο εργαζομένων στη Wind καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρίας για το μπαράζ μειώσεων προσωπικού, που εξελίσσεται εδώ και μήνες



Μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα κρύβεται λοιπόν πίσω από τις διαφημιστικές καμπάνιες και από τις δηλώσεις του διευθυντή του τεχνικού τμήματος Ν. Μπάμπαλη.
 
Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη διοίκηση της WIND για το μπαράζ μείωσης του προσωπικού, που είναι εδώ και μήνες σε εξέλιξη:
 
=>Απολύονται έμπειροι συνάδελφοι, που ασκούσαν κρίσιμα καθήκοντα στο δίκτυο και άλλες υπηρεσίες. Μάλιστα, σε μερικούς έχει προκαταβολικά ανακοινωθεί η απόλυσή τους για τον… Οκτώβριο!
 
=>Πριν λίγες εβδομάδες, η διοίκηση της WIND με τυμπανοκρουσίες διαφήμιζε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με το οποίο έσπρωξε στην ανεργία σχεδόν 120 συναδέλφους μας. Ψευδώς ισχυρίστηκε ότι είχε διαβουλευτεί με το Σωματείο μας, για να θολώσει τα νερά. Το Σωματείο μας αντιτάχθηκε σ’ αυτή τη μείωση του προσωπικού, υπερασπιζόμενο τις θέσεις εργασίας. Για να σπρώξει τους συναδέλφους στην έξοδο και την ανεργία, η διοίκηση κατέφυγε και σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς ενάντια στους εργαζόμενους.
 
=>Όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε σειρά απολύσεων που πάλι παρουσιάστηκαν ως δήθεν «οικειοθελείς αποχωρήσεις».
 
Μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα κρύβεται λοιπόν πίσω από τις διαφημιστικές καμπάνιες και από τις δηλώσεις του διευθυντή του τεχνικού τμήματος Ν. Μπάμπαλη. Πίσω από τις κατά καιρούς συνεντεύξεις στα ΜΜΕ του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Ζαρκαλή (για ανάπτυξη, νέα πορεία της εταιρίας κλπ.). Κρύβεται μια εταιρία και μια διοίκηση που:
 
- Βάζουν σε κίνδυνο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, αφού ξηλώνουν τη βάση ολόκληρων τμημάτων (συντήρηση και ανάπτυξη δικτύου, εξυπηρέτηση πελατών κ.α.).
 
- Μειώνουν τις θέσεις εργασίας και απολύουν, ενώ ετοιμάζονται να επιτεθούν στην κατοχυρωμένη επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε, για να μειώσουν τους μισθούς και να χειροτερεύσουν τις συνθήκες εργασίας μας.
 
Μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλες τις τηλεπικοινωνίες, που δέχονται παρόμοια χτυπήματα (π.χ. απολύσεις και προσπάθεια κατάργησης της συλλογικής σύμβασης στη Vodafone, μαζική επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και των ελαστικών-δουλικών εργασιακών σχέσεων), μαζί με όλους τους εργαζόμενους,
 
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
 
- Ενάντια στην ασυδοσία των επιχειρηματιών, που αφού θησαύρισαν για χρόνια, φορτώνουν την κρίση και τις δικές τους αδιέξοδες επιλογές στις πλάτες των εργαζομένων και των καταναλωτών.
 
- Για ποιοτικές, φτηνές, προσιτές τηλεπικοινωνίες για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
 
- Για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενάντια στην εξάπλωση της ανεργίας. Για να σταματήσει το αίσχος των υπεργολαβιών, που χρησιμοποιούνται για τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και του ίδιου του συνδικαλισμού.
 
- Για αξιοπρεπείς μισθούς και την προστασία των συλλογικών συμβάσεων.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο.

Πηγή: BabylonMedia

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)