to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:24 | 29.05.2022

Πολιτική

Το who is who της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειάδη

Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλ. Τσίπρα για το δίδυμο της γραμματείας του κόμματος, λαμβάνοντας υπόψη το στοιχείο της ισότητας των φύλων αλλά και προτείνοντας οι εμπλεκόμενοι στα κομματικά όργανα να μην διεκδικήσουν την εκλογή τους στη Βουλή ούτε να μετάσχουν στην επόμενη κυβέρνηση είναι δυο γνωστά στελέχη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης


Η Ράνια Σβίγκου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και εντάχθηκε στην Αριστερά στα φοιτητικά της χρόνια. όταν σπούδαζε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές.

(φωτ.: Eurokinissi)

Μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στο κίνημα ενάντια στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού.
Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα (μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επιστήμη στο ΕΚΠΑ) και στο Παρίσι (μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία της Εργασίας στο Πανεπιστήμιο της Ναντέρ). Παράλληλα εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 εκλέχθηκε μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, αναλαμβάνοντας εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, σε μια δύσκολη συγκυρία.
Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε υπεύθυνη στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του Προοδευτικού Φόρουμ, συμβάλλοντας στην αναγκαία συστράτευση αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μετώπου για ριζοσπαστικές, κοινωνικές, φεμινιστικές, και πράσινες πολιτικές.

Αρθρογραφεί σε έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στη Γλασκώβη. Έχει ειδικότητα στο Εμπορικό Δίκαιο. Επίσης, ήταν συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

(φωτ.: Eurokinissi)

Ο Βασιλειάδης ήταν γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τη διερεύνηση των λιστών Λαγκάρντ, Φαλτσιανί κλπ.

Ανέλαβε στις 5 Νοεμβρίου 2016 το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμοδίου για τον Αθλητισμό, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα του Σεπτεμβρίου 2015, αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του, τον Σταύρο Κοντονή. Διατήρησε το αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)