to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 16.02.2014

πηγή: greekreporter.gr

Διεθνή

Washington Post: Ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών και μωρών στην Ελλάδα συνεχώς αυξάνεται

Σε δημοσίευμα της Παρασκευής η εφημερίδα Washington Post αναφέρει πως ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών και μωρών στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ.


Συγκεκριμένα αναφέρει: «Στην αρχή υπήρξε αύξηση των άστεγων. Μετά, ήρθε η έκρηξη στον αριθμών των αυτοκτονιών. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά και αφού η Ελλάδα εξακολουθεί να υποφέρει από την οικονομική κρίση, οι νέοι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα μιας ρημαγμένης κοινωνίας.»

Πολλοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, λίγο καιρό μετά τη γέννηση τους, έξω από εκκλησίες, κλινικές και ιδρύματα. Πριν από λίγες μέρες, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων νεογέννητων έχει αυξηθεί κατά 336%.

Ταυτόχρονα τα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας παρουσίασαν παρόμοια στοιχεία. Επίσης, τα ορφανοτροφεία και τα φιλανθρωπικά κέντρα φιλοξενούν πολλά ανεπιθύμητα παιδιά, τα οποία όμως δυστυχώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν δεν μπορούν αν παρέχουν τα βασικά σε όλα τα παιδιά.

Ο κ. Στέλιος Σιφνιός, διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS, δήλωσε στην εφημερίδα «Είναι η πιο τραγική ανθρώπινη συνέπεια που έχει η οικονομική κρίση. Είναι επιτακτική η ανάγκη να λάβουμε τα αρμόδια μέτρα. Εδώ μιλάμε για παιδιά, όχι για αυτοκίνητα.»

Από την πλευρά του ο Κώστας Γιαννόπουλος, ο ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού, δήλωσε «Το ερώτημα είναι πόσες οικογένειες αντέχουν ακόμη- αν υπάρχουν. Τις προάλλες, συνάντησα μια γυναίκα που έχει 9 παιδιά και με εκλιπαρούσε να τα πάρω όλα γιατί δεν μπορεί πλέον να καλύψει τις βασικές τις ανάγκες».

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Επίσης, το άρθρο υποστηρίζει πως το ελληνικό κράτος έχει ήδη αργήσει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα αφού η Ελλάδα είναι ένα κράτος που δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα.

Δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στην Washington Post

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)