to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:37 | 07.10.2022

Διεθνή

Washington Post: Άτομο από το στενό περιβάλλον του Πούτιν άσκησε κριτική για τα λάθη του πολέμου

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα έχουν εμφανιστεί οι πρώτες διαφωνίες στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας Και στο περιβάλλον του Πούτιν σχετικά με την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία


Άτομο από το κοντινό περίγυρο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διαφώνησε ευθέως μαζί του για τις αποτυχίες, που υφίσταται ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία, γράφει ην εφημερίδα The Washington Post επικαλούμενη πηγές της ουκρανικής κατασκοπείας.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, σε μια από τις καθιερωμένες ενημερώσεις τους, ενημέρωσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τις λεπτομέρειες των διαφωνιών και για το όνομα του ατόμου που διαφώνησε με τον Πούτιν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εν λόγω άτομο μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο τις επιφυλάξεις που υπάρχουν σε σχέση με την οργάνωση της επιχείρησης, την αναποτελεσματική διοίκηση και τα λάθη που έκαναν οι στρατιωτικοί διοικητές. Ιδιαίτερα, όπως πιστεύουν οι πηγές στην αμερικανική κατασκοπεία, οι άνθρωποι από το περιβάλλον του Πούτιν δεν είναι ικανοποιημένοι με τις απώλειες που έχει η Ρωσία και τα μεγάλα λάθη στη λειτουργία του υπουργείου Άμυνας που αποκάλυψε ο πόλεμος.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, περιστατικά με άτομα από τον «άμεσο περίγυρο» του Πούτιν που να διαφώνησαν ευθέως μαζί του νωρίτερα δεν είχαν γίνει γνωστά. Οι νέες πληροφορίες των υπηρεσιών κατασκοπείας σε συνδυασμό με πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων επισήμων, υποδηλώνουν την ύπαρξη διαφωνιών στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας, γράφει η εφημερίδα, έχοντας προφανώς υπόψη την κριτική που άσκησαν δημόσια στο υπουργείο Άμυνας άτομα που θεωρούνται ότι πρόσκεινται στον Πούτιν όπως ο (τσετσένος ηγέτης) Ραμζάν Καντίροφ και ο (ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργνάσης Vagner) Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών κατασκοπείας για το άτομο από το στενό περιβάλλον του Πούτιν, το οποίο «ευθέως προκάλεσε τον Πούτιν» «δεν ανταποκρίνονται επ

 ουδενί στην πραγματικότητα». Παραδέχθηκε, ωστόσο, την ύπαρξη «διαφωνιών εργασίας» στη ρωσική ηγεσία λέγοντας ότι τέτοιες διαφωνίες δεν είναι ένδειξη διάσπασης.

Τι τελευταίες εβδομάδες οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν δύο επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις , στην περιοχή του Χαρκόβου (εν συνεχεία η επίθεση συνεχίστηκε στις περιοχές Σεβερο Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) όπως επίσης και στην Χερσώνα. Σχεδόν αμέσως μετά την πρώτη επίθεση ο Πούτιν ανακοίνωσε στην Ρωσία τη λεγόμενη «μερική επιστράτευση», ενώ η ρωσικές αρχές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ολοκλήρωσαν τυπικά τις διαδικασίες προσάρτησης των υπό κατοχή ουκρανικών εδαφών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Svoboda.org,The Washington Post

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)