to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 15.09.2020

Κοινωνία

Ναυάγιο μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου: Δύο μικρά παιδιά και δυο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκροί, 57 διασωθέντες

Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης, καθώς όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τέσσερις νεκροί το βράδυ της Δευτέρας 14/9. Πρόκεται για δύο γυναίκες και δύο ανήλικα αγόρια 6 και 7 ετών.


Όπως αναφέρει το cretalive.gr το βράδυ της Δευτέρας:

Τραγική εξέλιξη είχε η βύθιση σκάφους με μετανάστες στα ανοιχτά της Κρήτης, καθώς όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ναυτιλίας ανασύρθηκαν από τη θάλασσα τέσσερις νεκροί το βράδυ της Δευτέρας 14/9.  Πρόκεται για δύο γυναίκες και δύο ανήλικα αγόρια 6 και 7 ετών.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Οι τρείς σοροί και 19 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του Λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Είναι γνωστό, ωστόσο, ότι όταν μια δίοδος κλείνει η περιορίζεται (είναι γνωστές άλλωστε οι δεκάδες καταγγελίες για επαναπροωθήσεις με ναυαγοσωστικές σχεδίες στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες), οι διακινητές αναζητούν άλλες, συχνά επικινδυνότερες διαδρομές.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης,  βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης «όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση», σύμφωνα με το υπουργείο.

Στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, επικρατούσαν χθες, Δευτέρα, δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)