to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 20.12.2013

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Βύρων Πολύδωρας: "Να πούμε στην Τρόικα, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος"

Αντίθετος με τον ΕΝΦΙΑ και σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας κάνοντας λόγο για μη υποχρέωση της χώρας να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, εφόσον συνιστούν προϊόν απάτης, ή υπάρχει αδυναμία αποπληρωμής. Θα παραστεί πάντως αύριο στην ψηφοφορία


Με αναφορές στον Paul Krugman και τον Νόαμ Τσόμσκι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας, κατήγγειλε τον φόρο ακίνητης περιουσίας ως μέτρο γενικής δήμευσης που αντίκειται στο Σύνταγμα, αλλά και κάθε έννοια δικαίου στον Δυτικό κόσμο, από τα αρχαία ακόμη χρόνια, του Γερμανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου συμπεριλαμβανομένου.

"Λέει η άποψη των λογιστών ότι έχουμε μια πίεση για 2,9. Που θα βρείτε το ισοδύναμο; Απαντώ: Στις offshore" είπε ο κος Πολύδωρας, κάνοντας αναφορά σε παλιότερη πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στο δημοσίευμα της Αυγής, το οποίο ανέφερε την εκτεταμένη βεβαιωμένη φοροδιαφυγή των offshore εταιρειών.

Ο κος Πολύδωρας, κατήγγειλε την μη έρευνα της λίστας Λανγκάρντ και τόνισε εμφατικά ότι δεν πρόκειται για λογιστικό θέμα, αλλά για θέμα που απαιτεί εθνική συνεννόηση και υπέρβαση των κομματικών συσπειρώσεων.

"Ουδείς υποχρεούται στα αδύνατα, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, λέει μια νομική αρχή. Υπάρχει σε όλα τα νομικά συστήματα" είπε ο κος Πολύδωρας. "Το Pacta sunt servanda, (σ.σ. τα συμφωνηθέντα πρέπει να υπηρετούνται) όταν είναι προϊόν απάτης και απειλής, τότε δεν πρέπει να τηρείται" τόνισε.

"Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και παίρνει ιερό περιεχόμενο. Επικαλούμαι την κατάσταση της ανάγκης γιατί θα μου πεθάνει το παιδί" είπε σε λυρικό, αλλά πάντοτε νομικό τόνο ο κος Πολύδωρας και συνέχισε αναφερόμενος σε μια σειρά ιστορικών αναλόγων, κατά τα οποία υπήρξε παρέκκλιση από την παραπάνω αρχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)