to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 11.06.2015

Κοινωνία

Βρυξέλλες: Σύνοδος κορυφής των Λαών και πορεία αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα (φωτ.)

Εκατοντάδες ακτιβιστές, διανοούμενοι και βουλευτές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης μεταξύ των οποίων βουλευτές, μέλη της κεντρικής επιτροπής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στην μεγάλη πορεία αλληλεγγύης στην Βενεζουέλα, χθες 10/6/2015, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Συνόδου των λαών.


Φωτ. από την πορεία αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα, χθες στις Βρυξέλλες

Τα σχετικά hashtag: #‎PeoplesSummit#CumbredelosPueblos #CELAC #UE

 Οι διαδηλωτές διέσχισαν τις κεντρικές λεωφόρους της βελγικής πρωτεύουσας, κρατώντας σημαίες, πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατέληξαν στην πλατεία Simon Bolivar όπου βρίσκεται το άγαλμα του  Σιμόν Χοσέ Αντόνιο Μπολίβαρ, ηγέτη διαφόρων κινημάτων ανεξαρτησίας ο οποίος θεωρείται σημαντικός ήρωας σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

(όλες οι φωτ. που ακολουθούν: Ελένη Γρηγοριάδου)

«Σύνοδος κορυφής των Λαών» στις Βρυξέλλες 10/06/2015

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Εκατοντάδες ακτιβιστές, διανοούμενοι και βουλευτές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της Ευρώπης που δραστηριοποιούμαστε σε τομείς, όπως η διεθνής αλληλεγγύη, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ΜΜΕ, μαζευτήκαμε  σήμερα στις Βρυξέλλες  παράλληλα με  τη σύνοδο κορυφής ΙΙ ΕΕ-CELAC, προκειμένου  να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην λαίλαπα του καπιταλισμού, να διεκδικήσουμε αυτό που είναι δικό μας, τον φυσικό μας πλούτο, την εθνική μας κυριαρχία και φυσικά να καταστρώσουμε σχέδιο ενάντια στις ύπουλες μεθόδους προπαγάνδας και την τεχνική πλύσης εγκεφάλου των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μια μεγάλη επιθυμία του Ούγκο Τζάβες, η κοινή πλεύση Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης παίρνει τώρα σάρκα και οστά. Πραγματικά είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι οι άνθρωποι ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν αυτό που είναι δικό τους. Αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στη νεοφιλελεύθερη προοπτική της κρίσης και  αισθάνονται την ανάγκη να ανταλλάξουν εμπειρίες και να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα. Περιττό να πούμε ότι υπάρχει μια κοινή βαθειά ανησυχία για τις σκληρές αποφάσεις που παίρνει η Ευρωπαϊκή ένωση εναντίον της Ελλάδας. «Αυτό που έγινε στη χώρα σας μας δείχνει ότι υπάρχουν δυνάμεις που αντιστέκονται και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, είναι ότι πιο ελπιδοφόρο συνέβη τα τελευταία χρόνια».

Η σύνοδος των λαών συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη με διαλέξεις, συζητήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Τα βασικά θέματα της συνόδου πραγματεύονται την κλιματική αλλαγή, τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου, και την παγκόσμια δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έχουμε πολλά να μάθουμε από τις διεργασίες που αναπτύσσονται στη Λατινική Αμερική, προκειμένου κι εμείς να πείσουμε τους πολίτες  για την αναγκαιότητα της κοινωνικής αλλαγής.

Είναι πολύ σημαντικό να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στην καταστροφή που συντελείται

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της οποίας θέλει να προωθήσει την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής και την απαγκίστρωσή τους από τους βόρειους γείτονές τους, μέσω της αύξησης των εσόδων από την πώληση του πετρελαίου. Μια τέτοια πολιτική παραπέμπει στο πρόβλημα της ανακατανομής του παραγόμενου πλούτου σε παγκόσμια κλίμακα.       

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Κούβα. Η ΕΕ επιμένει στη διατήρηση της λεγόμενης "κοινής θέσης" που στοχεύει στην απομόνωση της σοσιαλιστικής επανάστασης της Κούβας. Αυτή η κοινή θέση εφαρμόζεται παράλληλα με τον συνεχιζόμενο οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και εμπορικό αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Ο σκοπός αυτών των πολιτικών ήταν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση μιας ασφυκτικής πίεσης ενάντια στο λαό της Κούβας προκειμένου να απεμπολήσει την ανεξαρτησία του και τη σοσιαλιστική του επανάσταση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σ' ολόκληρο τον κόσμο που υφίσταται ένα είδος παγκόσμιας δικτατορίας που ασκείται σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο. Μια δικτατορία που μετατρέπει τις χώρες σε φυλακισμένους, όμηρους του χρέους και όμηρους των τιμών που ορίζει η αγορά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)