to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:53 | 06.11.2014

Διεθνή

Βρυξέλλες: Χιλιάδες στους δρόμους ενάντια στη λιτότητα - Επίθεση της αστυνομίας με αντλίες νερού και δακρυγόνα (φωτογραφίες)

Πάνω από 150.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο στις Βρυξέλλες, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η νέα βελγική κυβέρνηση - Κατάληψη στην έδρα του συνδέσμου βιομηχάνων του Βελγίου - Επιθέσεις της αστυνομίας στους διαδηλωτές με αντλίες νερού και δακρυγόνα


Τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.

«Πρέπει να κάνουμε προσπάθειες, είναι προφανές, όμως τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα άδικα. Στην πραγματικότητα οι μεγάλες επιχειρήσεις και το κεφάλαιο δεν συμμετέχουν. Αντίθετα, μειώνουν τους μισθούς, μειώνουν τις συντάξεις και πλήττουν το κοινωνικό κράτος» δήλωσε η επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλιστών Λορέτ Όνκελινξ.

Το απόγευμα αναμένεται να συγκληθεί συμβούλιο υπουργών σε στενή σύνθεση, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Η διαδήλωση αυτή είναι το προοίμιο της αντεπίθεσης που ανακοίνωσαν τα συνδικάτα στις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που προβλέπουν περικοπές δαπανών ύψους 11 δισ. ευρώ, τις οποίες πρότεινε η κυβέρνηση συνασπισμού του Σαρλ Μισέλ.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορους κλάδους τις επόμενες εβδομάδες, πριν τη γενική, εθνική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Το έτερο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 από το 2013.

Ο Σαρλ Μισέλ, 38 ετών, που ορκίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου, ετέθη επικεφαλής μιας κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχει μόνο ένα γαλλόφωνο κόμμα, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, και τρία φλαμανδικά δεξιά κόμματα: το εθνικιστικό Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) του Μπαρτ Ντε Βέβερ, οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες του CD&V και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι.

Αντλίες νερού και δακρυγόνα χρησιμοποιεί η αστυνομία

Embedded image permalink

View image on Twitter

Στο δρόμο και οι μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalinkView this content on Reuters UK 's website

Selfie διαδηλωτών με φλεγόμενη μηχανή της αστυνομίας στο φόντο

Embedded image permalink

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)