to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 22.08.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Βρουτσο-Στουρναρέικα - Του Θανάση Καρτερού

Θρίαμβος! Είναι οριστικό! Ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης συμφώνησαν να μην πειράξουν τις συντάξεις από 700 ευρώ (μικτά εννοείται) και κάτω.


Η κυβέρνηση θα κόψει κομμένες συντάξεις, θα σακατέψει σακατεμένους μισθούς, θα στείλει κόσμο και κοσμάκη στην απόλυση διά της εφεδρείας και στην ανεργία διά της ύφεσης, αλλά όλα κι όλα. Έχουν και κάποιο ανθρωπισμό, κάποια αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης, βρε αδελφέ, ο Στουρνάρας και ο Βρούτσης. Εξ ου και προτάσσουν τα στήθη τους: Κάτω τα χέρια από τα γεροντάκια των 700 ευρώ!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω γεροντάκια δεν θα καταβάλουν τα δέοντα για τη σωτηρία του ευρώ και της πατρίδας. Οι Βρουτσο-Στουρναραίοι δεν προβλέπουν, για παράδειγμα, κάποια αύξηση στο αφορολόγητο, ώστε να μην πληρώνουν φόρο οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ. Ούτε και προβλέπουν την απαλλαγή τους από τα χαράτσια, αν βάσκανος μοίρα τούς ώθησε να αποκτήσουν κάποιο σπιτάκι. Ενώ η στρίγγλα του πετρελαίου θέρμανσης και της έμμεσης φορολογίας αρνείται πεισματικά να γίνει αρνάκι για τα γεροντάκια όλων των συνταξιοδοτικών κλιμακίων.

Τούτων δοθέντων πάντως μπορούμε να συμπεράνουμε τι περιμένει όσους λαμβάνουν σύνταξη 800 ή, ακόμα χειρότερα, 900 ευρώ. Διότι δεν φτάνει δυστυχώς μέχρις αυτούς η ευαισθησία των κυρίων υπουργών. Οι οποίοι προφανώς το έχουν δέσει κόμπο ότι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, που έχει τη δύναμη να επιζεί ακόμα με 750 ευρώ, θα έχει ασφαλώς τη δύναμη να επιζήσει και με 700. Ή και με 600. Και στο κάτω-κάτω ας μην επιζήσει, δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συντάξεις 800 ευρώ τη στιγμή που ο κατώτερος μισθός είναι 580, όπως με τόση παρρησία αποφάνθηκε ο ευφυέστατος και τόσον ευαίσθητος κύριος Βρούτσης.

Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς πόσο αγωνιωδώς αγωνιώδης είναι η προσπάθεια των συντελεστών της κυβέρνησης να συνδυάσουν τα σκληρά μέτρα με την κοινωνική ευαισθησία. Και μπορεί να σκεφτεί μάλιστα, με δεδομένο ότι η ευαισθησία δεν είναι αγριόχορτο για να φύεται έτσι Βρουτσο-Στουρναρέικα, χωρίς πότισμα, σκάλισμα και εν γένει καλλιέργεια, πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος των επίμονων κηπουρών της συνευθύνης στην εν γένει παραγωγή κυβερνητικών μέτρων. Κύριος οίδε, με δυο λόγια, τι θα πάθαιναν οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ αν δεν υπήρχε η αριστερή ευαισθησία στις συσκέψεις του Μαξίμου...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)