to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βρούτος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τον... Βρούτο του


Άλλο να παίρνεις διαζύγιο από την ηθική και άλλο να παντρεύεσαι την ανηθικότητα. Το σύστημα Μητσοτάκη για να εκβιάσει πολιτικά διέρρευσε στην πλέον φιλελεύθερη και φιλοκυβερνητική συστημική εφημερίδα ότι γυναίκα βουλευτής δεν συμμετείχε στις εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και γι’ αυτό θα την εκδιώξει από μέλος της Επιτροπής. Το έκανε αυτό γνωρίζοντας ‒όλη η Ελλάδα το γνώριζε‒ ότι η βουλευτής την περίοδο αυτή (εν μέσω πανδημίας και διαρκών lockdown) εγκυμονούσε δίδυμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το διάβασε, μίλησε και στη Βουλή, αλλά δεν πήρε ούτε καν απόσταση από τη χυδαιότητα του συστήματος που εκτρέφει στο Μαξίμου. Γιατί αυτός είναι. Δεν είναι φιλελεύθερος αστός (έστω και γόνος). Παιδί της εξουσίας και του καθεστωτισμού είναι.

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά και να αξιοποιήσει τους επόμενους 2-3 μήνες για να σβήσει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, η πολιτική ζωή επανέρχεται στον βούρκο. Πληροφορίες που είναι αδύνατον να επαληθευθούν με όρους δημοσιότητας πλέκουν τον δικό τους ιστό αλήθειας. Γράφηκε ότι από το Μαξίμου τηλεφώνησαν σε υπουργό και του ζήτησαν 5.000 ευρώ για να συμπληρωθεί το ποσοστό. Τρεις νυν υπουργοί και ένας πρώην πρωθυπουργός λέγεται ότι παρακολουθούνται, αλλά κανείς δεν γράφει ονόματα γιατί (και με το δίκιο τους) θα αρχίσουν να… τσιρίζουν (και είναι προτιμότερο να το κάνουν στα κανάλια). Πέντε πολιτικοί έχουν ενημερωθεί από δημοσιογράφο, ερευνητή των σκανδάλων υποκλοπών, ότι παρακολουθούνται. Δύο πρώην υπουργοί λέγεται ότι έγιναν πρώην διότι δεν μοιράστηκαν με το Μαξίμου τα… δέοντα των υμετέρων. Ζόφος.

Αυτό το κλίμα της τοξικότητας (όπως το λένε στο Μαξίμου) είναι δικό τους δημιούργημα. Με τον Κ. Μητσοτάκη να κρατά την μπαγκέτα.

Την ίδια ώρα, εμπεδώνεται το κλίμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών εκτέθηκε από τη διαχείριση των 45 δισ. που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης και τον έχει στην μπούκα. Η Αθήνα δεν ζήτησε τον Αύγουστο τη δόση του Αυγούστου από το ταμείο ανάκαμψης, θα το κάνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ επικρίνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ‒ τσάμπα πάνε τα λεφτά για lobbying. Στην Αθήνα η αντιπολίτευση δεν θέλει ούτε να τον δει. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι μόνος. Και περιμένει το λάκτισμα. Αυτό είναι επιλογή άλλων. Ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα πρωτοβουλίας. Ο Τσίπρας δεν άκουσε τα παρακάλια του την Παρασκευή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ο Μητσοτάκης αναμένει τον Βρούτο του…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)