to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 29.12.2012

Διεθνή

Βρέθηκαν εκρηκτικά κοντά στο εξοχικό του προέδρου Χριστόφια

Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNA και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα εκρηκτικά ήταν σε κουτί και βρέθηκαν στο δρόμο που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με τον πυροκροτητή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας, ο πυροκροτητής θα μπορούσε να συνδεθεί πολύ εύκολα και να ενεργοποιηθεί, είτε με τηλεχειριστήριο είτε με κινητό τηλέφωνο.

Οι αρχές ασφαλείας διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», δεν σπεύδει να εγείρει οποιεσδήποτε υπόνοιες, αναμένοντας τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών. Η ευρύτερη περιοχή έχει πλήθος λατομίων, στα οποία γίνεται χρήση εκρηκτικών και διαχρονικά παρατηρείται παράνομη μετακίνηση δυναμίτιδας, γεγονός που μπορεί να δίδει την απάντηση σε σχέση με τα κίνητρα των δραστών.


















Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν το πρωί, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι είδε άγνωστο να κατεβάζει ένα κουτί από διπλοκάμπινο αυτοκίνητο - χωρίς αριθμούς εγγραφής- και να το τοποθετεί στο δρόμο. Το εν λόγω πρόσωπο ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο. Ολη η περιοχή έχει ερευνηθεί, αλλά δεν προέκυψε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο. Ο Πρόεδρος επρόκειτο να μεταβεί στο Κελλάκι με τη σύζυγό του αλλά κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας, θα παραμείνει στη Λευκωσία μέχρι να διερευνηθεί το ζήτημα.«Δεν θα προβούμε σε κανένα σχόλιο εκτός κι αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, δεν υπάρχει λόγος να προκαλέσουμε αναστάτωση» δήλωσε στο www.kathimerini.com.cy αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Πηγή: www.kathimerini.com.cy
tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)