to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:11 | 02.06.2020

Διεθνή

Βρετανία: Στους 324 ο αριθμός νέων θανάτων από κορονοϊό

Αλλοι 324 θάνατοι από κορονοϊό καταγράφηκαν την τελευταία μέρα σε όλους τους χώρους στη Βρετανία και συνολικά ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει τους 39.369, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Τα επιβεβαιωμένα νέα περιστατικά με κορονοϊό είναι 1.653 με βάση τα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες (πάνω από 135.000).


Στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι ο αριθμός νέων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αγγλίας είναι ο χαμηλότερος από τα τέλη Μαρτίου, όπως και ο αριθμός των ατόμων που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης.

Σε ότι αφορά τον επιστημονικό συλλογισμό να ισχύει η καραντίνα για όσους φτάνουν στη Βρετανία από χώρες με χαμηλά ποσοστά περιστατικών κορονοϊού, όπως είναι η Ελλάδα, ο καθηγητής επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας και υπεύθυνος του προγράμματος διαγνωστικών εξετάσεων για την Covid-19, Τζον Νιούτον, απάντησε ότι – αν και πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο συμβουλεύει η επιστημονική επιτροπή – οποιοσδήποτε εισέρχεται στη Βρετανία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «άγνωστος» και ακριβώς αυτό δικαιολογεί την καραντίνα. Πρόσθεσε ότι λόγοι εξαίρεσης από την καραντίνα θα μπορούσαν να είναι η προέλευση από χώρα χαμηλού κινδύνου και η άμεση επέμβαση μέσω του συστήματος εξέτασης και ιχνηλάτισης.

Ο Μάτ Χάνκοκ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα της διαφορετικότητας στους κινδύνους από την Covid-19 που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως προέκυψε από έκθεση που δημοσίευσαν οι υγειονομικές υπηρεσίες Αγγλίας και αφορούν κυρίως μειονοτικές ομάδες με καταγωγή από την Ασία ή μαύρων.

Υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από Covid-19 σε Λονδίνο και Μίντλεσμπρο

Μέχρι τις 13 Μαΐου, τη μεγαλύτερη αναλογία θανάτων περιστατικών επιβεβαιωμένων με κορονοϊό στην Αγγλία κατέχει ο δήμος Μπρεντ του Λονδίνου, όπου η θνησιμότητα για τους άνδρες υπολογίζονταν στους 244,9 για κάθε 100.000 άτομα και για τις γυναίκες στους 119,4.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το NHS Αγγλίας, οι οχτώ περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στον αντρικό πληθυσμό, βρίσκονται στο σύνολό τους στο Λονδίνο. Εκτός Λονδίνου, οι τοπικές αυτοδιοικήσεις με την υψηλότερη αναλογία θνησιμότητας σε άνδρες είναι το Μίντλεσμπρο (156 ανά 100.000) και το Λούτον (154,7). Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ανάμεσα στις γυναίκες βρίσκεται στις 7 από τις 10 τοπικές αυτοδιοικήσεις εντός του Λονδίνου, αν και τη δεύτερη υψηλότερη θέση κατέχει το Μίντλεσμπρο.

Συνολικά στην Αγγλία, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας επιβεβαιωμένων περιστατικών – για άνδρες και γυναίκες – κατέχει το Λονδίνο και το χαμηλότερο η νοτιοδυτική Αγγλία. Σε όλες τις περιοχές, πάντως, η αναλογία θανάτων στους άνδρες είναι υψηλότερη από ότι στις γυναίκες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)