to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:02 | 30.04.2012

Διεθνή

Βρετανία: Σε σκάνδαλο ο υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο υπουργός Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, κατηγορείται για υπόθεση εξαγοράς του δορυφορικού τηλεοπτικού μπουκέτου BSkyB από τον όμιλο News Corp. του Αυστραλού μεγιστάνα Μέρντοχ.


Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε την έναρξη ειδικής έρευνας σε βάρος του υπουργού Πολιτισμού και Μέσων Ενημέρωσης Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος είχε αναλάβει να χειριστεί την υπόθεση εξαγοράς του δορυφορικού τηλεοπτικού μπουκέτου BSkyB από τον όμιλο του Αυστραλού μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, ο Κάμερον είπε ότι δεν είναι "ούτε απαραίτητο ούτε δίκαιο" να παραπεμφθεί ο Χαντ σε ειδική επιτροπή με το σκεπτικό ότι παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των υπουργών. 

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει δει "καμία απόδειξη" για παραβίαση των κανονισμών εκ μέρους του υπουργού.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι μια τέτοια διαδικασία θα προδίκαζε το αποτέλεσμα της έρευνας της επιτροπής που εξετάζει τις τηλεφωνικές υποκλοπές και στην οποία θα πρέπει να καταθέσει ενόρκως ο Χαντ.

Οι Εργατικοί έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη την παραίτηση του Χαντ, του ανερχόμενου αστέρα των Συντηρητικών που είναι αρμόδιος και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με αφορμή τις στενές σχέσεις του με τον όμιλο News Corp. του Μέρντοχ.

Την περασμένη εβδομάδα, η κατάθεση του Τζέιμς Μέρντοχ, γιου του μεγιστάνα, στην επιτροπή Λίβεσον, έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό αφού αποκαλύφθηκαν οι επαφές που είχε με τον όμιλο ένας σύμβουλός του, ο Άνταμ Σμιθ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί. 

Οι επαφές του Σμιθ με τον όμιλο Μέρντοκ ήταν "άκαιρες και λανθασμένες", παραδέχτηκε ο Κάμερον που συνεχίζει να στηρίζει τον υπουργό του.

Ο Χαντ είχε αναλάβει να αποφασίσει για την πλήρη εξαγορά του BSkyB από τον όμιλο Μέρντοχ, ο οποίος τελικά υπαναχώρησε τον Ιούλιο του 2011, εν μέσω των αποκαλύψεων για τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκανε η εφημερίδα του News of the World.

πηγή: nooz.gr
tags: Ευρώπη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)