to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:29 | 20.03.2013

Διεθνή

Βρετανία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν εναντίον της λιτότητας

Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι απεργούν σήμερα, ημέρα παρουσίασης από την κυβέρνηση ενός νέου προϋπολογισμού λιτότητας, για να υπερασπιστούν τις συνθήκες δουλειάς τους, τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους.


Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι υπάλληλοι των διευθύνσεων των υπουργείων, των μουσείων, των υπηρεσιών για την απασχόληση και για τον έλεγχο των συνόρων, καθώς και των δικαστηρίων. Πικετοφορίες πραγματοποιούνται μπροστά από δημόσια κτίρια.


Το Συνδικάτο Δημόσιων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS) υπολόγιζε ότι 250.000 μέλη του θα συμμετείχαν σ' αυτή την απεργιακή κινητοποίηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος δράσης τριών μηνών εναντίον της λιτότητας.

Σύμφωνα ωστόσο με την κυβέρνηση, απεργούν "λιγότεροι από 95.000 δημόσιοι υπάλληλοι".

Μια διαδήλωση επρόκειτο επίσης να πραγματοποιηθεί στη συνοικία του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν θα παρουσίαζε στο κοινοβούλιο το νέο προϋπολογισμό λιτότητας, με τον οποίο συνεχίζεται η ίδια περιοριστική πολιτική παρά την απειλή της ύφεσης.

"Είχαμε πει πριν από δύο χρόνια πως η λιτότητα δεν λειτουργεί και είχαμε δίκιο.

Υπάρχει μια άλλη λύση από το να μειωθεί το βιοτικό επίπεδο των σκληρά εργαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό θέλουμε να φωνάξουμε με αυτή την κινητοποίηση", εξήγησε ο γενικός γραμματέας του PCS, ο Μαρκ Σερβότκα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αρνείται τις διαπραγματεύσεις.

"Η κυβέρνηση επιβάλλει περικοπές στους μισθούς (των δημοσίων υπαλλήλων), βάζει χέρι στις συντάξεις τους και προσπαθεί να διαλύσει τις συνθήκες δουλειάς τους", τόνισε.

Ο υφυπουργός αρμόδιος για το δημόσιο τομέα Φράνσις Μοντ καταδίκασε αυτή την απεργία ως "μάταιη, αντιπαραγωγική και ανεύθυνη".

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)