to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:16 | 28.05.2013

Διεθνή

Βρετανία: Μικρή νίκη της LGBT κοινότητας

Απορρίφθηκαν υποθέσεις διακρίσεων κατά χριστιανών, από το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Τρείς βρετανοί χριστιανοί με τον ισχυρισμό ότι χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους τους ως απείθαρχοι για ενέργειες όπως η άρνηση να συμβουλεύσουν ζευγάρια του ίδιου φύλου, έχασαν την δικαστική μάχη στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Η Chaplin, μια 57χρονη νοσοκόμα γηριατρικής απο το Exeter, μεταφέρθηκε σε μια διοικητική θέση εργασίας αφότου αρνήθηκε να βγάλει έναν σταυρό που φορούσε στον λαιμό της. Η υπόθεση της απορρίφθηκε από τα δικαστήρια τον Ιανουάριο, με το σκεπτικό ότι μια τέτοια οδηγία ήταν αναγκαία για την υγειινή και την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.


Ladele 52,  γραμματέας σε τοπική υπηρεσία. Δέχθηκε παρατήρηση απο το συμβούλιο του Islington του Λονδίνου επειδή αρνήθηκε να διεξάγει πολιτικούς γάμους.


McFarlane 51, σύμβουλος γάμου. Απολύθηκε από το  ίδρυμα που εργαζόταν επειδή αρνούνταν να εργαστεί  με ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες των εργοδοτών ήταν δικαιολογημένες δεδομένης της υποχρέωσης τους να εμποδίσουν φαινόμενα διακρίσεων απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.


Η απόφαση αυτή έγινε καλοδεχούμενη από την National Secular Society. Ο διευθυντής Keith Porteous Wood δήλωσε «Ευτυχώς, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης έχει πλέον ακολούθησε σοφά πολλά κατώτερα δικαστήρια και απέρριψε τις προσπάθειες των προσφευγόντων λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, να υπονομεύουν τους νόμους περί ισότητας.»


« Tο Ηνωμένο Βασίλειο έχει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα νόμων για την ισότητα, το οποίο ήδη περιλαμβάνει ισχυρή προστασία για τις θρησκευτικές ελευθερίες οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν τεθεί υπό διακύβευση ιδιαίτερα για τα LGBT άτομα άν το  Grand Chamber είχε ανατρέψει οποιαδήποτε από αυτές τις δικαστικές αποφάσεις.»


« Ελπίζουμε ότι αυτό τώρα θα θέσει κάποια όρια  στις προσπάθειες μια μικρής ομάδας χριστιανών ακτιβιστών να κερδίσουν κάποια ειδικά προνόμια για τους εαυτούς τους, τα οποία όμως θα αποβούν εις βάρος των δικαιωμάτων άλλων ανθρώπων.»


«Η αρχή της ισότητας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών πεποιθήσεων, έχει πλέον καθιερωθεί και θα πρέπει να σταματήσει η σπατάλη του χρόνου των δικαστηρίων με αυτές τις άστοχες υποθέσεις.»


Κατά τη στιγμή της απόφασης, τον Ιανουάριο το Christian Legal Centre, το οποίο υποστήριξε τις συγκεκριμένες υποθέσεις, παραπονέθηκε ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τους Ladele και McFarlane εμφανίζονται να δίνουν στα σεξουαλικά δικαιώματα προτεραιότητα έναντι της θρησκευτικής ελευθερίας.

Πηγή: guardian.co.uk

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)