to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:13 | 08.05.2019

Διεθνή

Βρετανία: Η Μέι δεν αποχωρεί - Θέλει να ολοκληρώσει το Brexit

Η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεν σκοπεύει να ανακοινώσει την αποχώρησή της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.


«Η πρωθυπουργός έκανε μία πολύ γενναιόδωρη προσφορά στην Επιτροπή 1922» είπε εκπρόσωπός της και πρόσθεσε: «βρίσκεται εδώ για να ολοκληρώσει το Brexit στην πρώτη φάση και μετά θα φύγει και θα ανοίξει το δρόμο για τη νέα ηγεσία, σε δεύτερη φάση. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται: θέλει να ολοκληρώσει το Brexit».

Το θέμα της αποχώρησης της Τερέζα Μέι επανήλθε μετά το Πάσχα, όταν η Επιτροπή 1922 ζήτησε από την πρωθυπουργό να παρουσιάσει στο κόμμα ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία για το Brexit δεν έχει την έγκριση του κοινοβουλίου. Όπως είχε υποσχεθεί τον Μάρτιο - ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας στην Βουλή για την συμφωνία αποχώρησης - θα εγκατέλειπε την ηγεσία του κόμματος, εάν εγκρίνονταν η συμφωνία αποχώρησης, πριν ξεκινήσει η επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε στο κοινοβούλιο, δέχτηκε επίθεση από την βουλευτή των Συντηρητικών 'Αντρεα Τζένκινς, που ανήκει στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών και της είπε καταπρόσωπο ότι θα πρέπει να αποχωρήσει. Η Τερέζα Μέι είχε χθες κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της αποχώρησής της και ο οποίος αναμένεται να μεταφέρει τη θέση της Τερέζα Μέι στη συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της Επιτροπής αργότερα σήμερα. Κάποιοι από αυτούς ζητούν την εκκίνηση της διαδικασίας για την αλλαγή των κανόνων του κόμματος σε ό,τι αφορά την δυνατότητα να υπάρξει νωρίτερα από τον Δεκέμβριο μία δεύτερη πρόταση μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής του κόμματος, ακόμη και τον Ιούνιο, προκειμένου να επισπεύσουν την απομάκρυνσή της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)