to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 28.03.2013

Διεθνή

Βρετανία: Δικαστική έρευνα για τον θάνατο του Μπερεζόφσκι

Δικαστική έρευνα άρχισε η Βρετανία για τα αίτια θανάτου του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός, κλειδωμένος στο μπάνιο της έπαυλής του κοντά στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο


Ο Μπερεζόφσκι, ο οποίος γλίτωσε από απόπειρες δολοφονίας στη Ρωσία, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Άσκοτ, μία πόλη κοντά στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν ίχνη πάλης και ότι ο θάνατος του 67χρονου «παραπέμπει σε απαγχονισμό», επομένως ενδεχομένως να αυτοκτόνησε.

Ο Μπερεζόφσκι τα τελευταία χρόνια είδε την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά, μετά την δικαστική διαμάχη με την δεύτερη σύζυγό του Γκαλίνα, που τού κόστισε 100 εκατ. στερλίνες, αλλά και αυτή με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στον οποίο κατέβαλε τρία δισ. στερλίνες.

Ηταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο, ενώ είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο - ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Αμφιβολίες

Στενοί του φίλοι εξέφρασαν αμφιβολίες για την πιθανή αιτία θανάτου του. «Αν όντως απαγχονίστηκε, γιατί αυτό δεν έγινε γνωστό από την αρχή; Δεν πιστεύω ότι ήταν αυτοκτονία», λέει ο Αντρέι Σιντελνίκοφ, προσωπικότητα της ρωσικής αντιπολίτευσης που γνώριζε τον Μπερεζόφσκι.

Στη Ρωσία, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα Αλεξάντερ Ζβιατζίντσεφ, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες να «επιστραφούν τα περιουσιακά στοιχεία που ο Μπερεζόφσκι και οι συνεργάτες του απέκτησαν με παράνομο τρόπο και νομιμοποίησαν στο εξωτερικό».

Η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, η οποία πρόσκειται στο Κρεμλίνο, κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Απαγχονίστηκε ο Μπερεζόφσκι ή τον βοήθησαν (να το κάνει);».

«Ο πατέρας μου δεν ήταν ο τυπικός γονέας. Δεν είχε τίποτα το συνηθισμένο πάνω του. Εβαζε χρώμα στη ζωή μου με άπειρους τρόπους και ξέρω ότι αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο ήταν να κάνει περήφανα όλα τα παιδιά του», είπε η κόρη του Αναστασία, αποτίοντας φόρο τιμής στον πατέρα της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)