to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 17.01.2023

Διεθνή

Βρετανία: Ανατροπή διώροφου λεωφορείου στο Σόμερσετ

Διώροφο λεωφορείο που μετέφερε 70 εργαζόμενους ανετράπη στο Σόμερσετ - Άγνωστος ακόμη ο αριθμός των τραυματιών και η σοβαρότητα της κατάστασής τους


Διώροφο λεωφορείο που μετέφερε 70 εργαζόμενους στον σταθμό παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Hinkley Point C ανετράπη στο Σόμερσετ στη Βρετανία, όταν ενεπλάκξη σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλετιστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να υπάρχει παγετός.

Οι αρχές της περιοχής έχουν δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις σε πέντε ώρες.

Η αστυνομία του Έιβον και του Σόμερσετ ανέφερε ότι σημαντικός αριθμός αστυνομικών, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων παρευρέθηκαν στο σημείο στην οδό A39 Quantock κοντά στο Μπρίτζγουοτερ, αφού έλαβαν την πρώτη κλήση περίπου στις 6 το πρωί της Τρίτης (17/01), με το περιστατικό να δηλώνεται ως «μείζον».

Η ενεργειακή εταιρεία EDF επιβεβαίωσε στο Twitter ότι το λεωφορείο μετέφερε μέλη του εργατικού δυναμικού στο Hinkley Point C, το εργοτάξιο του πυρηνικού σταθμού, εννέα μίλια από το σημείο της συντριβής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει κάποιοι δρόμοι, ενώ κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο σημείο.

«Παρακαλώ ταξιδεύετε μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο! Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω του παγετού κατά τη διάρκεια της νύχτας και του υπολειμματικού νερού στο δρόμο από τον βροχερό καιρό της περασμένης εβδομάδας», έγραψε στο Twitter.

Δεν έχει υπάρξει αναφορά για νεκρούς, αλλά έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματισμούς, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί η σοβαρότητά τους, ωστόσο σύμφωνα με τον Νταν Τζόνσον του BBC, ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)