to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βρες τις διαφορές

Σήμερα, λίγες ημέρες αργότερα από το περιστατικό στο Βόλο όπου αστυνομικοί έδωσαν από τον τσέπη τους 20€ σε μια οικογένεια που δεν είχε να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε, ένα 16χρονο παιδί με μια σφαίρα στο κεφάλι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για άλλα 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο


φωτ. EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Πριν μόλις λίγες ημέρες ήταν που κατακλυζόταν το Διαδίκτυο από τη συγκινητική είδηση με τους αστυνομικούς που όχι μόνο αρνήθηκαν να συλλάβουν, αλλά, αντιθέτως, έδωσαν από την τσέπη τους τα 20 ευρώ που μια οικογένεια δεν είχε να πληρώσει σε βενζινάδικο για τη βενζίνη που έβαλε. Το περιστατικό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε καταγραφεί στον Βόλο με έναν βενζινά να καλεί την αστυνομία για να συλλάβει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου για τα 20 ευρώ βενζίνη που είχε βάλει και δεν είχε να πληρώσει.

Το ρεπορτάζ έλεγε πως τα 20 ευρώ τα έδωσε τελικά από την τσέπη του ο αστυνομικός προκειμένου να βάλει βενζίνη η οικογένεια επειδή η κάρτα της δεν «περνούσε» από μηχάνημα POS σε πρατήριο καυσίμων στον Βόλο. Η κάρτα είχε απομαγνητιστεί, όπως αποδείχθηκε, και η οικογένεια δεν είχε μετρητά μαζί της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου κάλεσε την αστυνομία παρ’ όλο που τα μέλη της οικογένειας διαβεβαίωναν τους υπαλλήλους ότι θα άφηναν ταυτότητα για να φύγουν για λίγο και να επιστρέψουν με τα χρήματα. Τελικά, τη λύση έδωσε η αστυνομία που, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο πρόσωπό της, όχι μόνο δεν προχώρησε σε συλλήψεις, αλλά έβαλε και το χέρι στην τσέπη για να καλύψει έναν έντιμο οικογενειάρχη. Η ιστορία αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας και έτυχε μαζικής αναπαραγωγής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που πλειοδότησαν σε κολακευτικά σχόλια για την «ανθρωπιά» των αστυνομικών.

Σήμερα, λίγες ημέρες αργότερα, ένα 16χρονο παιδί με μια σφαίρα στο κεφάλι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή για άλλα 20 ευρώ σε ένα βενζινάδικο. Δίχως συγκρίσεις και δίχως να ψάχνουμε ομοιότητες και διαφορές στα δύο περιστατικά, ας κρατήσουμε μονάχα πως στον Βόλο η αστυνομία είχε να κάνει με έναν «οικογενειάρχη» και στη Θεσσαλονίκη με έναν «τσιγγάνο».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)