to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:21 | 11.05.2013

Διεθνή

Βραζιλία: Δικαστής ανέστειλε την παραχώρηση του Μαρακανά σε ιδιωτική εταιρεία

Μία χθεσινή δικαστική απόφαση ανέστειλε επ’ αόριστον την υπογραφή του συμβολαίου για την παραχώρηση της διαχείρισης του "ναού του ποδοσφαίρου", του μυθικού γηπέδου Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου το 2014 και το Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ανακοινώθηκε σήμερα από δικαστικές πηγές.


Η δικαστής Ζιζέλ Γκίντα ντι Φαρία έκανε δεκτή «την προσφυγή κατά της απόφασης που είχε καταθέσει η εισαγγελία», επεσήμαναν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι ίδιες πηγές.

Η εισαγγελία κατήγγειλε τις «παρατυπίες οι οποίες κηλίδωσαν τη διαδικασία της υποβολής ανοικτών προσφορών» στον αντίστοιχο δημόσιο διαγωνισμό, με την οποία επελέγη η βραζιλιάνικη κοινοπραξία Maracana SA, που αποτελείται από τις εταιρείες Odeblecht Particoes e Investimentos SA, IMX Venues και Arenas του Βραζιλιάνου εκατομμυριούχου Έικε Μπατίστα και η AEG Administracao de Estadios do Brasil.

Η κοινοπραξία είχε αναλάβει την περασμένη Πέμπτη για 35 χρόνια τη διαχείριση του Μαρακανά, στο οποίο θα διεξαχθεί επίσης και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Η ανταγωνίστρια κοινοπραξία της Maracana SA στον δημόσιο διαγωνισμό, που την αποτελούσαν η βραζιλιάνικη OAS SA, η ολλανδική Stadion Amsterfam NV και η γαλλική Lagardere Unlimited, είχε αποφασίσει «να μην προσβάλει δικαστικά» την επιλογή του διαχειριστή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στην απόφασή της, η δικαστής επιβάλλει στην Κυβέρνηση της Πολιτείας του Ρίο, που διαχειρίζεται σήμερα το στάδιο, να μην υπογράψει το συμβόλαιο παραχώρησής του για όσο διάστημα διαρκεί η παραγγελθείσα εξονυχιστική έρευνα, με κίνδυνο να της επιδικασθεί πρόστιμο 2,5 εκατ. δολαρίων. Η κυβέρνηση του Ρίο ανακοίνωσε χθες πως θα εφεσιβάλει την απόφαση, ενώ η επικρατήσασα κοινοπραξία δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)