to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 30.05.2016

Διεθνή

Βραζιλία: 6 συλλήψεις για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης στο Ρίο

H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε σήμερα μια επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης, πριν από μία εβδομάδα σε μια φαβέλα, όπου οι δράστες κατέγραψαν σε ένα βίντεο το αποτρόπαιο έγκλημα και το ανήρτησαν στο Διαδίκτυο.


Τα εντάλματα σύλληψης και ποινικής δίωξης εκδόθηκαν σε βάρος κυρίως τον Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, ηλικίας 20 ετών, ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό, αλλά κι ενός αρχηγού μιας συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα, η οποία βρίσκεται στο δυτικό Ρίο, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αργότερα.

Προς το παρόν κανένας από τους ύποπτους δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η προβολή στο Twitter του μαγνητοσκοπημένου αυτού υλικού όπου διακρίνεται το κορίτσι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, χωρίς τις αισθήσεις του και περιστοιχισμένο από άνδρες, «περισσότεροι από 30» εκ των οποίων τη βιάζουν, προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό στη Βραζιλία.

Μετά την επίθεση, την 21η Μαΐου, η κοπέλα εξαφανίστηκε και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε εκ νέου μαζί με την οικογένειά της.

Χθες Κυριακή, ο επίτροπος της αστυνομίας Αλεσάντρο Τιέρς, που έχει αναλάβει την έρευνα, αντικαταστάθηκε έπειτα από αίτημα της δικηγόρου του θύματος, της Ελοΐζα Σάμι Σαντιάγκο, καθώς όπως υποστήριξε, οι αρχές εκφόβισαν την πελάτισσά της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Η Σαντιάγκο του προσάπτει ότι είναι «μισογύνης» και «σεξιστής».

Την έρευνα έχει αναλάβει πλέον, η Κριστιάνα Μπέντο, υπεύθυνη του γραφείου Ανήλικων και Έφηβων θυμάτων.

Διαδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με το πλήθος να καταδικάζει το έγκλημα και τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.

«Αυτοί που διέπραξαν αυτό το ειδεχθές έγκλημα θα βρεθούν, θα φυλακιστούν και θα καταδικαστούν» υποσχέθηκε την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αλεξάντρε ντε Μοράες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)