to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 05.01.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

«Βράζει» η ΕΛ.ΑΣ. - Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θετικοί

«Κανένας λόγος ανησυχίας», λέει ο Θεοδωρικάκος και μόνο η ΓΑΔΑ «μετρά» εκατοντάδες κρούσματα - Τι έλεγε Σκέρτσος και Γεραπετρίτης για τα σώματα ασφαλείας


Έντονη ανησυχία επικρατεί και στους κόλπους της αστυνομίας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην σκιά της Όμικρον.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 2.000 αστυνομικοί σε καραντίνα επειδή έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ μόνο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής καταγράφονται τα περισσότερα ενεργά κρούσματα, με τουλάχιστον 825 άτομα να έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Μάλιστα σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρύτανη του ΑΠΘ ρωτήθηκε αν τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν προκαλέσει προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία απάντησε πως «η ΕΛ.ΑΣ. είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιέγραψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθώς όπως υπογραμμίζει η ίδια εφημερίδα οι διοικητές αστυνομικών τμημάτων επισημαίνουν, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν από τη μία τα υψηλά ποσοστά των ανεμβολίαστων στην αστυνομία αλλά και αποδεικνύουν τις παραφωνίες στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος διατεινόταν πως «δεν υπάρχει λόγος για πολυτελές σύστημα υγείας» και εξηγούσε για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καθιερώσει υποχρεωτικό εμβολιασμό αστυνομικών. Ο υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί διασπείρουν τον κορωνοϊό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)