to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 31.10.2016

Πολιτισμός

Βραβεύτηκε ο Παντελής Μπούμπουρας για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια

Τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό, κ. Παντελή Μπούμπουρα βράβευσε σήμερα στο ΥΠ.ΠΟ.Α. ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, για την προσφορά του στην ελληνική ομογένεια της Οδησσού.


Για το έργο του κ. Μπούμπουρα ως ευεργέτη του ελληνισμού μίλησαν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Κ. Τσουκαλάς και ο κ. Σ. Παραδεισόπουλος διευθυντής του παραρτήματος.

Στην αναγνώριση της σημαντικής προσφοράς του κ. Μπούμπουρα από την ελληνική Πολιτεία, παρόντες ήταν και ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Βολοδυμυρ Σκουρώφ, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δ. Πλευράκης, η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μ. Βλαζάκη, οι βουλευτές κ. Α. Αθανασίου και κ. Γ. Στύλιος, οι Δήμαρχοι Πειραιά και Λήμνου, εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού κ.α.

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον κ. Μπούμπουρα, γιατί ξέρουμε πόσα πολλά έχει κάνει για την ομογένεια στην Οδησσό, και όχι μόνο στην Οδησσό, και όχι μόνο με τη στενή έννοια της ομογένειας», ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Και συνέχισε: «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε στο μέτρο που έχουμε αυτή τη μικρή δυνατότητα, τον κ. Μπούμπουρα για την προσφορά του. Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, και τον αρμόδιο για τα θέματα της ομογένειας, τον κ. Αμανατίδη, εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, αλλά και ολόκληρης της κυβέρνησης, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει κάνει, και όσα συνεχίζει να κάνει, για την «ενέργεια» που προσφέρει στην ομογένεια εκεί, και εξ’ αντανακλάσεως σε εμάς εδώ που βλέπουμε τη δουλειά αυτή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)