to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βραδιά του Ερευνητή: Στις 30/9 σε επτά διαφορετικές πόλεις

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.α.


Η φετινή Βραδιά του Ερευνητή θα διοργανωθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε επτά πόλεις: στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα και στη Μυτιλήνη. Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες σε 30 χώρες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή («European Researchers' Night»), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.ά. Δεκάδες Έλληνες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην έρευνα και την επιστήμη.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή θα λάβουν χώρα οι εξής ζωντανές εκδηλώσεις:

- Στο Πολυτεχνείο, οδός Πατησίων στην Αθήνα (κτίριο Αβέρωφ), από τις 17.00 έως τις 22.00. Το ΕΜΠ για ένατη διαδοχική χρονιά, διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή μαζί με τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της Αττικής. Η έμφαση φέτος δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Η διεξαγωγή της εκδήλωσης, με επιστημονικά υπεύθυνη για το ΕΜΠ την ομότιμη καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, συνδέεται επίσης με την αξιοποίηση του Πολυτεχνείου Πατησίων και την ευρεία επανάχρησή του για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς, ως κόμβου διασύνδεσης του ΕΜΠ με την κοινωνία της Αθήνας. Θα συμμετέχουν ερευνητικές ομάδες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, των Πανεπιστημίων της Αθήνας, ερευνητικών κέντρων, σχολικών ομάδων από όλη την Ελλάδα, καινοτόμων επιχειρήσεων, καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων, οργανισμών και χορηγών.

- Στο Μέγαρo Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 έως τις 22.00

- Στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, από τις 18.00 έως τις 22.00

- Στο Επιμελητήριο Αχαΐας και Πεζόδρομο Ρ. Φεραίου στην Πάτρα, από τις 18.00 έως τις 22.00

- Στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο, από τις 17.00 έως τις 23.00

- Στο Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ στα Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο, από τις 17.00 έως τις 23.00

Η είσοδος θα είναι δωρεάν είσοδος για όλους. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση: https://researchersnight.gr/events/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)